6 високодоходни спестовни сметки, които побеждават инфлацията

...
Продължителната инфлация, която оказваше отрицателно въздействие върху икономиката, изглежда се
Коментари Харесай

Продължителната инфлация, която оказваше отрицателно въздействие върху икономиката, изглежда се охлади през последните месеци — добре дошли новини след 11-те повишения на лихвените проценти от Фед, за да се опита да я смекчи. Но последният доклад за индекса на потребителските цени, публикуван през юли, показа, че инфлацията се е повишила неочаквано, увеличавайки се с годишен темп от 3,2%. Това беше първото увеличение след 12 последователни месеца на охлаждане на цените.

Въпреки че не е ясно дали тази тенденция ще продължи, все пак е важно да бъдете проактивни, когато става въпрос за вашите спестявания. В момента обикновените спестовни сметки предлагат среден лихвен процент от само 0,42% — което не се доближава до поддържането на инфлацията. Така че, ако държите парите си в обикновена спестовна сметка, вие губите пари.

За щастие лихвите по високодоходни спестовни сметки в момента са много по-високи, отколкото през последните години, и има редица високодоходни спестовни сметки, които предлагат лихви доста над инфлацията. Като прехвърлите спестяванията си в една от тези сметки, вие ще бъдете в по-добра финансова позиция — сега и в дългосрочен план.

Разберете какъв лихвен процент бихте могли да печелите върху спестяванията си в момента.< /p>

6 високодоходни спестовни сметки, които побеждават инфлацията

Ако търсите процент на спестовна сметка, който изпреварва инфлацията, разгледайте следните сметки:

UFB Директно: 5,25% APY

Сметката UFB Direct Premier Savings предлага 5,25% APY към 22 август 2023 г. — което доста изпреварва нивото на инфлацията. Освен това няма изисквания за минимален депозит или такси за поддръжка, с които да се борите.

Високодоходният акаунт на UFB идва и с редица други предимства, като карта за банкомат, достъп до мобилен чек депозит и други инструменти за онлайн банкиране, което го прави страхотна опция за почти всеки спестител.

Popular Direct: 5,20% APY

Сметката Popular Direct Select Savings предлага много висока APY от 5,20% върху парите във вашите спестявания, което прави тази сметка чудесна възможност за печелене на възвръщаемост които изпреварват инфлацията. И за разлика от някои други високодоходни спестовни сметки, не е нужно да отговаряте на високи изисквания за минимален депозит, за да спечелите тази ставка. Ако имате $100 за покриване на минималния начален депозит, ще започнете да печелите тази ставка без никакви месечни такси за обслужване.

Има обаче една потенциална такса, която трябва да знаете: такса за ранно закриване на сметка. Ако затворите акаунта си в рамките на 180 дни след отварянето му, може да бъдете таксувани с такса от $25.

CIT Bank: 5,05% APY

Платинената спестовна сметка в CIT Bank предлага до 5,05% APY върху вашите пари — което е страхотна норма на възвръщаемост на вашите спестявания. Това е над 10 пъти повече от това, което бихте спечелили с обикновена спестовна сметка — и почти 1% повече от това, което губите с инфлацията.

Въпреки това, има някои предупреждения. Въпреки че е възможно да спечелите лихвен процент над 5% с този акаунт, ще трябва да депозирате $5000 или повече, за да го спечелите. В противен случай ще спечелите процент от само 0,25%, което е дори по-ниско от средната обикновена спестовна сметка APY. Но ако имате достатъчно пари за минималния депозит, тази сметка ви възнаграждава с много висока възвръщаемост — и също така няма такси.

Tab Bank: 5,02% APY

Tab Bank's високодоходната спестовна сметка в момента предлага APY от 5,02% — над 11 пъти средната за страната и доста над нивото на инфлация в момента. Освен това няма изисквания за минимален баланс или месечни такси за поддръжка, с които да се борите. Ще печелите еднакво висок APY, независимо дали в спестяванията ви са депозирани $10 или $10 000.

Единственият потенциален недостатък на тази сметка е, че има няколко такси, свързани с определени функции. Ще бъдете таксувани $5, ако искате хартиени извлечения например, а изходящите банкови преводи струват $30. Може също да има такси за върнати чекове, спиране на плащания или други функции.

Хлебни спестявания: 5,00% APY

С високодоходната спестовна сметка на Bread Savings можете да спечелите APY до 5,00% върху парите, депозирани във вашата сметка. И ще го направите без никакви скрити или месечни такси за поддръжка. Трябва да отговаряте на изискванията за минимален депозит, за да спечелите този лихвен процент – но при само $100 е лесно да се направи.

Въпреки това, има няколко случая, когато ще бъдете таксувани с такса за този акаунт. Bread Savings начислява такса от $25 за изходящ банков превод, $15 за официална заявка за чек и $5 за заявка за хартиено извлечение.

SoFi: 4,50% APY

С комбинираната чекова и спестовна сметка с висока доходност на SoFi можете да спечелите до 4,50% APY върху парите, които депозирате в спестовната част на сметка. И този акаунт също така ви възнаграждава за това, че държите пари в разплащателната си сметка с APY от 0,50% върху салдото във вашата разплащателна сметка. Също така няма изисквания за минимален депозит или такси за поддръжка.

За да спечелите най-високата ставка върху вашите спестявания, ще трябва да настроите директен депозит. В противен случай нормата на възвръщаемост е само 1,20% върху вашите спестявания. Това все още е по-високо от средните 0,42% APY, които бихте спечелили с обикновена спестовна сметка, но не е достатъчно високо, за да изпревари инфлацията.

Не пропускайте. Сравнете повече от днешните най-популярни спестовни сметки тук.

Изводът

Ако не печелите APY за вашите спестявания, който е по-висок от процента на инфлация, трябва да направите промяна. Лихвите по спестовни сметки са средно по-високи, отколкото са били от много дълго време - и има много добри опции за избор, много от които идват с ниски или никакви такси или изисквания за депозит. Като направите проучване и изберете сметка, която отговаря на вашите краткосрочни и дългосрочни цели, вие ще се подготвите за финансов успех сега и в бъдеще.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР