Продължавайки своята политика, изцяло ангажирана към създаване на благоприятна и

...
Продължавайки своята политика, изцяло ангажирана към създаване на благоприятна и
Коментари Харесай

Инвестиция на Община Свищов за близо 1,3 млн. лв. преобрази изцяло квартал „Стоян Ников“ в крайдунавския град

Продължавайки своята политика, напълно ангажирана към основаване на удобна и безвредна градска среда с грижа към популацията, Община Свищов осъществя следващ план способствуващ за пълноценния метод на живот на своите поданици.

Със средства от Инвестиционната стратегия на Община Свищов, в размер на 1 270 000 лв., бе напълно актуализирана градската среда и усъвършенствани изискванията за живот в свищовския квартал „ Стоян Ников “. Всички благоустройствени действия бяха съобразени с настояванията и потребностите на живущите, след извършени срещи с тях.

За по-малко от година, в границите на капиталовия план беше осъществена цялостна реорганизация на уличните настилки /12786,20 кв. м. асфалтова настилка/, напълно бе сменен водопроводът и водопроводната мрежа в квартала /1225 м./ с канализационни отклонения към блоковете. Бяха обособени паркоместа за живущите, а за пешеходците са построени нови тротоари / общо 41 437,66 кв. м./, съобразени с достъпа на хора с увреждания.

За реализиране на улеснен достъп на жителите до жилищните блокове, в квартала са построени нови пешеходни алеи, като също по този начин е актуализирана и автобусната спирка.

Изцяло е сменено осветлението с енергоспестяващи LED осветителни тела.

За децата от разнообразни възрасти са построени нови детски площадки за игра с разнородни тематични уреди, а за по-големите е реновирана спортната площадка, конфигурирани са фитнес уреди и са инсталирани маси за тенис.

Новите детайли на градския дизайн – беседки, пейки, перголи и кошчета за боклуци, ситуирани в зоните за отдих, допълват обновеното междублоково пространство и към този момент основават удобни условия за радостни игри, приятни диалози и усъвършенствана витална среда в квартала. Общата реновирана повърхност в парка е 2091 кв. м.

Засадените дървесни, тревни и цветни типове способстват за обезпечаване на удобна и екологосъобразна среда, придавайки прелестен естетически тип на квартала.

С реализирането на заложените действия по плана, управлението на Община Свищов извърши следващия ангажимент към своите поданици. Активната политика на благоустрояване през последните няколко години очевидно промени образа на общинския център, като целеустремено влага в основаването на удобна и безвредна градска среда и възстановяване живота на хората. Сериозни вложения бяха направени поетапно в редица огромни жилищни квартали, измежду които: ж.к. „ Симеон Ванков “, ж.к. „ Химик “, ул. „ Патриарх Евтимий “ и огромна част от ж.к. „ Рила “, където също бе сменен водопровода и следва реорганизация на междублоковото пространство, с асфалтиране и замяна на тротоарите.

Дейностите по основаване на удобна витална среда в община Свищов не престават, само че остава виновният ангажимент на жителите да я пазят.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР