Продължават усилията за справяне с пожара в района на военен

...
Продължават усилията за справяне с пожара в района на военен
Коментари Харесай

Продължава битката с пожара в района на Ново село

Продължават напъните за справяне с пожара в региона на боен полигон " Ново село ". Днес в гасенето се включихадва хеликоптера от авиобаза " Крумово " по искане на координационния действен щаб.

В преодоляването на пожара, обхванал повърхност от към 300 декара,предимно ниска растителност и шубраци, взе участие и верижна техника, която прокарва минерализована линия.

" Имаме дребен напредък`, сподели комисар Владимир Демирев, шеф на РД " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " и добави, че задачата е огънят да не трансферира минерализованите линии. Температурите са паднали, вятърът е утихнал.

Заместник-областният шеф Антоний Андонов бе на мястото на пожара през днешния ден. Той осведоми, че няма заплаха за околните обитаеми места Градец, Мокрен и Ичера и уточни, че е основана добра съгласуваност сред участващите в потушаването на огъня чиновници и структури от Министерство на вътрешните работи, Регионална дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", Министерство на защитата и горските стопанства.

Утре обливането от хеликоптерите и пожароспасителните действия ще продължат.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР