Продължават тревогите от настъпването на новите щамове на Ковид-19 в

...
Продължават тревогите от настъпването на новите щамове на Ковид-19 в
Коментари Харесай

Докараха ли завърнали се от Занзибар българи по-опасните щамове?

 Продължават паниките от настъпването на новите варианти на Ковид-19 в България. Четирима души, които са се завърнали от Занзибар с предпоследния полет, са дали положителни проби за ковид. 

Тепърва се чака се да им се създадат PCR проби, като те са дали позитивните проби на летището при бърз антигенен тест. Ако PCR пробите са позитивни, те ще бъдат секретирани, с цел да се откри дали са нигерийският или южноафриканският вид на Ковид-19, които са доста по-опасни.

Голяма е вероятността те да са носители на тъкмо един от тези два варианта на Ковид-19, счита проф. Ива Христова от Центъра за заразни и паразитни заболявания. 

" Не толкоз загубата на усет и подушване е водеща, колкото признаците от горните и долните дихателни пътища. Вирусът протича по-бързо - стартира с хрема, която бързо еволюира до зной и изобщо до признаци на вирусна пневмония. Той все още може би наподобява най-опасен ", обясни проф. Христова пред Bulgaria ON AIR.

От 13 март всички лица, които идват от африкански територии, когато се завърнат в България - подлежат на наложителна 10-дневна карантина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР