Продължават скандалните разкрития около Пари Сен Жермен, но този път

...
Продължават скандалните разкрития около Пари Сен Жермен, но този път
Коментари Харесай

Поредното разкритие за ПСЖ: клубът плащал за очерняне на Мбапе и други цели

Продължават скандалните разкрития към Пари Сен Жермен, само че този път не става за финансови и юридически нередености.

В собствен материал от през вчерашния ден френското издание Mediapart заяви, че клубът е наел компанията UReputation, с цел да очерня съответни хора посредством изявления в обществените мрежи. Сред жертвите на тази поръчка бил фенът, ударен от Неймар по време на край за Купата на Франция, някогашният футболист на отбора Адриен Рабио и даже звездата на парижани Килиан Мбапе поради намеците му, че желае да напусне “Парк де Пренс ” от 2019-а. Посочва се, че UReputation “е била виновна за доста нападателни и постоянно груби нападки против доста цели ”.

Бившият шеф на компанията Фредерик Гелдхоф също признава за съдействието сред двете страни. “Всичко беше направено в съдействие с клуба. Нашата роля беше да прилагаме в обществените мрежи и в интернет страгегията на информационния отдел на клиента (ПСЖ - б.р.) ”. Разбира се, от френския първенец излязоха със следното изказване, в което опровергават тези изказвания: “Клубът в никакъв случай не е сключвал контракт с нито една организация за да навреди на някого ”.  Гелдхоф обаче остава безапелационен в позицията си: “Всичко направено е било в съдействие с клиента като част от световна тактика, построена от информационния му отдел. Ако ПСЖ споделят “не, не, не, ние не ги познаваме ”, това е изумително ”, добави той.

Междувременно, в тази връзка от RMC Sport потърсиха адвокатката по спортно прави Татяна Васин, съгласно която, в случай че се потвърди, че всичко това е правилно, Мбапе може едностранно да приключи контракта си с клуба. “Всяка една от двете страни, обвързани с контракта, е задължена да демонстрира преданост и почтеност във всяко едно свое съглашение. Това обвързване изисква както служащия, по този начин и работодателя да извършват своите отговорности между тях по почтен метод и без да нараняват другия. В случай на правосъдно дело решението зависи от футболната лига дали да приключи техния договор. Там имат последната дума по сходни проблеми ”, разяснява експертката.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР