Продължават проверките на опасните язовири на територията на област Хасково,

...
Продължават проверките на опасните язовири на територията на област Хасково,
Коментари Харесай

Продължават проверките на опасни водоеми в област Хасково

Продължават инспекциите на рисковите язовири на територията на област Хасково, в която водоемите са максимален брой от цялата страна - 2308. До момента са инспектирани единствено водоемите на територията на община Хасково, като броят на рисковите е 162, което е към 1/4 от общия им брой. Това съобщи регионалният шеф на Хасково Катя Панева в харманлийското село Бисер, оповестиха от пресцентъра на държавната администрация.

В Бисер през днешния ден бе маркирана 10-годишнината от наводнението, което лиши живота на шестима поданици на обитаемото място. Трагедията бе провокирана от скъсването на стената на язовир "Иваново ", след което съвсем триметрова вълна заля селото.

"Местната власт би трябвало да бъде ангажирана със собствеността на водоемите ", уточни Панева, представена от Българска телеграфна агенция. Тя добави, че, макар че инспекциите на язовирите в Хасковска област са почнали още през 2020 година, до този миг не е била осъществена подредба на рисковите язовири.

Инспекцията на всички водоеми ще продължи и през идващия месец, изясни регионалният шеф в диалог с кмета на Харманли Мария Киркова и дефинира тази задача за приоритет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР