Продължават преговорите за прехвърляне на Топлофикация София на държавата. До

...
Продължават преговорите за прехвърляне на Топлофикация София на държавата. До
Коментари Харесай

Продължават преговорите за бъдещето на Топлофикация София

Продължават договарянията за прекачване на „ Топлофикация София ” на страната. До края на идната седмица се чака да бъде направен контракт, с който доставките на газ за зимата да бъдат обезпечени.

От Столичния общински съвет упорстват и нарастването от 40% в цената на газа да бъде поето от страната под формата на обезщетения в студените месеци. „ Топлофикация София ” дължи над 1 милиард лв., главно на Българския енергиен холдинг и „ Булгаргаз ”.

„ Най-важният въпрос е обезпечаването на природен газ за София. Имам уверението от министъра, само че ние чакаме до края на седмицата да бъде подписан контракт с „ Булгаргаз ”. Не бива и да се помисля за следващо увеличение на цената на парното. Хората няма да го понесат. 40% нарастване от 1 юли, което беше признато, занапред ще се усеща от тях ”, уточни ръководителят на СОС Георги Георгиев.

По думите му страната би трябвало да си влезе в ролята: „ Да обезпечи обезщетения за повишаването на природния газ - освен за софийската топлофикация, а за целия отрасъл ”, е неговото мнение.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР