Продължават опитите на руските сили да превземат бомбардираните източноукраински градове

...
Продължават опитите на руските сили да превземат бомбардираните източноукраински градове
Коментари Харесай

Продължават опитите на руските сили да превземат Бахмут и Авдеевка

Продължават опитите на съветските сили да завладяват бомбардираните източноукраински градове Бахмут и Авдеевка, само че без прогрес. Двата града, дружно с други селища индустриалния район Донецк, не престават да понасят тежестта на офанзивите на Русия, се споделя в изказване на Генералния щаб на украинските въоръжени сили.

Украинските бойци не престават да отблъскват офанзивите, а Русия понася доста бойни жертви, обявиха още украинските военни. Според английското разузнаване съветските сили са постигнали единствено " нищожен прогрес " в опита си да обкръжат Авдеевка и са изгубили доста бронирани машини и танкове.

От началото на годината Украйна е получила поддръжка от Европейския съюз в размер на съвсем 5 милиарда $, съобщи на съвещание на държавното управление министър председателят на страната Денис Шмигал. Помощта от страна на Съединените щати възлиза на над 2 милиарда $. По думите на Шмигал не престават и заплащанията по стратегиите на Организация на обединените нации и Червения кръст.

В късното си послание президентът Володимир Зеленски благодари на всички по света, които почтено и мощно припомнят, че съветската експанзия може да завърши по-бързо, в сравнение с се счита:

" Това ще стане по-скоро, в случай че светът бъде по-бърз, по-решителен. Разрушените украински градове и села по границата с държавата-терорист, непрекъснатият шантаж на Русия и опасността от унищожаването на живота и в други страни, непрекъснатият отвод от връщането към същинския мир и издевателството над главните интернационалните правила - всичко това са задоволителни аргументи да оказваме напън и да се борим, да не търсим взаимни отстъпки и да се грижим за международните полезности действително. Ре-ал-но! ".

Същевременно Беларус удостовери, че ще съхранява съветски нуклеарни оръжия. Три дни след изказването на Владимир Путин от външното министерство в Минск излязоха с позицията, че повода за това решение е скупчването на сили на НАТО по границите на Беларус. От своя страна полският министър председател Матеуш Моравецки съобщи, че съветското решение ще докара до нов пакет от наказания против Минск, които може да бъдат по-болезнени спрямо актуалните.

 

Източник БНР

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !      
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР