Продължават неизвестните около консултациите за третия мандат. Левицата предложи консултации

...
Продължават неизвестните около консултациите за третия мандат. Левицата предложи консултации
Коментари Харесай

Неизвестните около 3-ия мандат: БСП предложи консултации за актуализацията на бюджета

Продължават незнайните към консултациите за третия мандат. Левицата предложи съвещания сред " Изправи се БГ! Ние идваме ", " Демократична България " и " ИТН " за актуализацията на бюджета, с цел да има консенсус по най-важните антикризисни ограничения за страната.

Българска социалистическа партия изпрати писмо за консултациите. Според социалистите по тях ще да проличат и позициите за държавно управление с третия мандат.
Снимка: btvnovinite.bg
" По принцип бюджета е препъни камък в Народното събрание, в случай че успеем да реализираме консенсус по актуализацията на бюджета, може да е добра основа за сформиране на кабинет ", счита депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ Атанас Зафиров.

От „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ държат да има диалози преди и след връчване на мандата.

" Би следвало да се направи втори опит най-голямата партия през третия мандат да се опита да сформира държавно управление, тъй като такова е упованието на хората “, счита Мая Манолова от " Изправи се БГ! Ние идваме! ".
Снимка: btvnovinite.bg
„ Демократична България “ ще поддържа актуализацията на първо четене и ще внесе свои оферти сред двете гласувания.

" Дали болшинство за актуализация значи и държавно болшинство това не мога да кажа ", сподели депутатът Атанас Славов от " Демократична България ".

От „ ИТН “ следва да разискват дали да трансформират позицията си за неподкрепа. ГЕРБ обаче не са склонни на отстъпки, а по думите на Даниел Митов „ досега няма никакви аргументи да си променяме позицията “.

Срокът за връчване на третия мандат от президента е петък.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР