Продължават дейностите по проекта за обновяване на уличното осветление в

...
Продължават дейностите по проекта за обновяване на уличното осветление в
Коментари Харесай

Продължава обновяването на уличното осветление в Търговище

Продължават дейностите по плана за възобновяване на уличното осветяване в град Търговище и кварталите Въбел и Бряг.

Дейностите в двата квартала на регионалния град към този момент завършиха. В Търговище се инсталират нови, енергийно ефикасни LED лампи в централната градска част, в сектора от площад „ Свобода “ в посока към пазара.

След това ще се премине към ул. „ Трапезица “. Ще се работи и в междублоково пространство в региона на ул. „ Цар Симеон “. Предстои 10 лампи със слънчеви панели да бъдат инсталирани в разнообразни точки на града.

След привършване на монтажните действия ще бъде построена и така наречен „умна система“ за ръководство и мониторинг. Системата ще разрешава включване и изключване на осветлението съгласно времевите данни за изгрев и залез. Мониторинг на системата ще може да се прави в действително време по интернет. Това ще разреши доста по-бързото премахване на възможни неизправности.

Към момента общинските планове сочат, че в съпоставяне със старите, потреблението на сила на новите осветителни тела е на половина по-малка. Повече от 1 звук годишно пък сапрогнозните понижения в излъчванията на въглероден диоксид.

Припомняме, че средствата по плана, в размер на над 1 млн. лева, са обезпечени по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежкия финансов механизъм.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР