Продължават аномалиите в климата на Земята, като в различни региони

...
Продължават аномалиите в климата на Земята, като в различни региони
Коментари Харесай

Юни месец е на второ място в класацията за най-горещ месец на планетата за 100 години

Продължават аномалиите в климата на Земята, като в разнообразни райони се следят рискови температури, невиждани превалявания и извънредно студени интервали. Това заяви Световната метеорологична организация.

Експертите към този момент са пресметнали, че юни 2017 година е на второ място в класацията за най-горещ месец на планетата ни, отстъпвайки само на юни 2016 година. Това нареждане важи за целия над 100 годишен интервал, след като се води публична статистика на температурите.

При това екстремални и необикновени естествени феномени е имало в съвсем всички райони на планетата, в случай че прогнозата е те да продължат и през юли. В Европа бе маркиран извънредно парещ интервал, който докара до големи пожари в Португалия. В доста европейски страни термометрите през месеца се подвигнаха до 40 и повече градуса.

Германската метеорологична работа предвижда топла климатична вълна през юли от Италия през Балканите до Кавказ. Температурите още веднъж ще превишат 40 градуса и би трябвало да чакаме стихии, горски пожари и градушки.

Високи температури ще има и в Северна Африка и Южна Америка. Рекордна температура от 53.7 градуса по Целзий бе записана в Иран, а в Кувейт и Ирак градусите няколко пъти превишаваха 50. В Съединени американски щати също има регистриран температурен рекорд- във Финикс регистрираха 48.3 градуса.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР