Продължаващите военни атаки на Израел в Газа се очаква да

...
Продължаващите военни атаки на Израел в Газа се очаква да
Коментари Харесай

Атаките срещу Газа може да струват милиарди на израелската икономика

Продължаващите военни офанзиви на Израел в Газа се чака да костват милиарди долари на израелската стопанска система, засягайки редица браншове. Сре тях са основни браншове като туризма и селското стопанство, сочат изследвания за финансовия аспект на спора, представени от Daily Sabah.

Бомбардировките на израелската войска костват от ден на ден пари с всеки минал ден, заради което повишаването на негативния резултат на спора върху израелската стопанска система ескалира, причинявайки нараснала неустановеност и отслабвайки финансите на страната.
 Колко пъти се увеличи безработицата в Израел поради войната с Хамас
Колко пъти се увеличи безработицата в Израел поради войната с Хамас

Очаква се и закъснение на растежа на Брутният вътрешен продукт на страната

Близо $300 милиона директни разноски дневно

Проучванията показнат още, че офанзивите са коствали $60 милиарда на бюджета за защита през последните четири месеца, като се вземат поради другите стопански резултати и загубата на доходи.
 Тел Авив
Източник:

Тел Авив

Атаките на Израел към този момент доведоха до спад в данъчните доходи, повишен дълг и икономическа криза, като се чака внезапен спад на брутния вътрешен артикул (БВП).

Загубите могат да имат директни стопански резултати, като всеобщо прекъсване на вложенията, проблеми за пазара на труда и закъснение на растежа на продуктивността.

Военният спор докара и до цялостно прекъсване на туризма в Израел, проблеми в международното мореплаване, понижаване на селскостопанското произвеждане и внезапен спад на високотехнологичните вложения.

Очаква се туристическият бранш да пострада в дълготраен проект, защото страната мъчно ще поддържа удобна среда за визити, което може да докара до огромни загуби на доходи, безработица и очернен имидж на Израел като туристическа дестинация.

От своя страна компликациите при привличането на вложения сигурно ще затруднят бизнеса да пораства и да основава нови работни места.

Израел може да загуби почти $400 милиарда през идващите 10 години, като 90% от вредите за страната ще дойдат от косвени резултати, като понижени вложения, утежняване на пазара на труда, загуба на продуктивност и стопански спад, съгласно изследването " Цената на израелско-палестинския спор ", направено от основания в Съединени американски щати мозъчен концерн RAND Corporation.
 Войната коства на Израел по $246 милиона дневно
Войната коства на Израел по $246 милиона дневно

Страната ще се наложи съществено да прекрои бюджета си
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР