Продължаваме всеки ден, заедно ще успеем, мутри - вън, Гешев

...
Продължаваме всеки ден, заедно ще успеем, мутри - вън, Гешев
Коментари Харесай

Ден 34 на протестите: Блокадите продължават, всеки ден и все повече

" Продължаваме всеки ден, дружно ще успеем, мутри - вън, Гешев - за затвор " , скандират ораторите пред Министерския съвет на 34-ия ден от началото на митингите за оставка на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев. Той минава под надслова " Площад Независимост е нашата Шипка ", а на въоръжение са яйца, домати и зелени топчета. Отровното трио разгласи, че довечера се възобновява блокадата на кръстовището при Софийския университет, като прикани протестиращите да останат цяла нощ в спорен клуб в палатковия лагер, който към този момент е съвсем подготвен. Пред Ректората бяха палатките на " Системата ни убива ", само че преди ден дамите ги реалокираха на бул. " Дондуков ".

От трибуната бе прочетена позицията на повече от 170 учени, които също желаеха оставка на държавното управление в невиждано остра позиция. След това думата взе проф. Георги Каприев. " Изразявам персоналната си засегнатост, че биваме ръководени от най-ниско интелигентния пласт на българския народ. Призовавам както българските писатели, театрали, музиканти, художници всички да се обидим от това пошло ръководство. Да бъдат тук с нас, с лицата си, с цел да дават кураж на младите, които ни измиха очите. Българи, ние през днешния ден сме ръководени по османски модел, той е обединение на политическото и персоналното, в полза на персоналното ", сподели проф. Каприев.

Протестиращите готвят нови форми на гражданско непокорство, като кулминационната точка ще е в четвъртък, за чуването на Борисов в Народното събрание. " Единственото решение, което одобряваме е оставка на Тиквата и цялото му държавно управление ", съобщи от трибуната проф. Велислав Минеков във връзка поръчката на Борисов да сервира решения, които ще успокоят хората. " От другата страна отново хубава вест - разгласи пред протестиращите проф. Минеков. - Днес летящият каскет с войска от мутри е завладял детска градина " Биберон ". "

" Тези магарета са се опънали крепко. Ще ги пришпорим - в случай че до на следващия ден нямат решение за оставка, в четвъртък привикваме общонационален протест. Ще затворим Народното събрание още от обяд. Ще се забавляваме с тях през целия ден, вечерта ще сме още веднъж тук и ще вземем доста неприятни решения ", съобщи Минеков. Последното е по прилика с днешните изказвания на Борисов. " Тези простовати нещастници не престават да си фантазират, че някак ще им се размине, че ще ни омръзне, че ще им извиним. Няма да стане ", предизвести ораторът.

 

Какво се случи по-рано:

" Моля ви, всякога, когато имате някакви подозрения, когато се появи подправена вест, да задавате въпрос дали е реалност или небивалица. За страдание една от тези странни вести е, че ние считаме да спрем гражданското непокорство. Това е неистина. Напротив - ще го насърчаваме. Всеки ден, от ден на ден и повече ", разгласи преди началото на митинга проф. Велислав Минеков от Отровното трио във връзка възванието да се смени тактиката на митингите от блокиране на кръстовища към блокиране на институции.

По-рано с Отровното трио бе асоциирано събитие, оповестено във " Facebook " за на следващия ден в 17 часа пред Съдебната палата. " Призоваваме ви да обсадим и опънем палатки пред всички вероятни държавни институции: Съдебната палата, Министерство на Отбраната, Правосъдието, Туризма, Културата, Спорта, Финансите, Труда и Социалната политика, Министерствата на Вътрешните и Външните Работи, Европарламента! Докато свалим държавното управление! ", пишат уредниците на страницата на събитието. Първоначално измежду тях бяха посочени тримата от Отровното трио, само че сега като негов хазаин се води " ЧудО-ВиЖтЕ ". Авторите на този апел се аргументират по следния метод:

" Блокадата на кръстовищата безспорно е ефикасна, тъй като притегля публичното внимание, само че в това време се трансформира в още една причина за противоречие и разцепление посред ни, която ръководещите употребяват против нас. Нека обсадим основните институции и да пречим на който би трябвало. Всекидневно реализираме развиване в осъществяването на настояванията си и това е видно за всеки един човек, пристигнал да поддържа митингите онлайн. Правителството е все по-безсилно, дейностите му - все по-отчаяни. Нуждаем се от още по-цялостно и безкомпромисно наличие. Ако се организираме да блокираме изходите на държавните граници, настояванията ни ще се изпълнят за едно денонощие ".
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР