Продължаваме с активните мерки за намаляване на ценовото напрежение. Това

...
Продължаваме с активните мерки за намаляване на ценовото напрежение. Това
Коментари Харесай

Какви мерки ще предприеме държавата срещу високите цени на храните?

Продължаваме с дейните ограничения за понижаване на ценовото напрежение. Това съобщи министърът на стопанската система Богдан Богданов по време на брифинг в Министерството на стопанската система, съобщи кореспондент на " Фокус “ .

" Продължаваме с дейните ограничения за понижаване на ценовото напрежение. Кампанията " Достъпно за вас “, която започва в края на месец ноември демонстрира положителни резултати. Стартирахме с 3-ма участника, 200 обекта в цялата страна, сега обектите са 500. Имаме и доста участници в дребните обитаеми места – Шумен, Русе, Перник. Малки вериги се включиха също, с цел да дадат достъп на потребителите до съществени артикули от първа нужда на допустимо най-хубави цени “, сподели още той.

" Това, което видяхме, е, че даже участници, които не са се присъединили директно в самата акция, по собствен метод оферират аналогични артикули на едни от най-хубавите цени, които те могат да ги предложат “, разгласи Богданов.

Целта на Министерството е да се реализира по-добра осведоменост на потребителите, тъй че всеки един да знае къде и на каква цена може да си закупи избран артикул.

Министър Богданов сподели още, че през 2024-та година ще бъдат включени нехранителни и аптечни вериги в акцията.

Инициативата би трябвало да прерасне в главен инструмент за осведомление на българите за прехода от лв. в евро.

В КЗП се чака преструктуриране: " В момента Комисията за отбрана на потребителите не действа по предопределение. Тя е употребена за разнообразни други, може би корпоративни цели, само че не да извършва своята съществена функционалност “, съобщи министърът.

" Това беше една от аргументите в края на предходната година да желаяме оставката на управлението. В момента обсъждаме смяната в управлението на КЗП “, сподели още Богданов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР