Продължаваме промяната върви в посока съставяне на кабинет на малцинството

...
Продължаваме промяната върви в посока съставяне на кабинет на малцинството
Коментари Харесай

Росен Костурков: Ще търсим подкрепа законопроект по законопроект

" Продължаваме промяната " върви в посока сформиране на кабинет на малцинството с " Демократична България " като ще търси поддръжка от останалите парламентарно показани партии по съответни политики. Това стана ясно от присъединяване на Росен Костурков от " Продължаваме промяната " в " Денят стартира " на Българска национална телевизия.

" Ние не търсим поддръжка от ГЕРБ, Движение за права и свободи или който и да е различен за самото държавно управление. Търсим поддръжка по избрани политики, които сме разделили по области – Плана за възобновяване и резистентност, Шенген, еврозоната. И аз, като виждам стратегиите на всяка партия в Народното събрание без " Възраждане ", тези неща са заложени в тях. Вървим по посока кабинет на малцинството с " Демократична България ", само че не виждам проблем този кабинет с тези политики да бъдат подкрепени и от останалите партии ", сподели Костурков.

Затова от " Продължаваме промяната " ще употребяват дните преди връчването на втория мандат за диалози с останалите политически сили в търсене на обединяване към значимите за страната цели.

" Ние не чакаме директна поддръжка за държавно управление. Наясно сме, че като сме малцинство, във всеки миг може то да бъде свалено. Има риск да се окажем пленник да другите партии, само че си заслужава, в случай че свършим всичката работа и се обединим към значимите за хората неща ", съобщи той.
Все още не е обсъждан състав на проектокабинета " Денков ". Според Росен Костурков, с изключение на специалисти, членовете на държавното управление би трябвало да са свързани с политиката, с цел да могат да носят политическа отговорност.

Именно неналичието на политическа отговорност е провалила договарянията за кабинет в границите на първия мандат на ГЕРБ-СДС, счита той.
" Двата месеца за първия мандат бяха пропилени в обвинявания през медиите по какъв начин всички останали партии пречат на ГЕРБ да реализира разговора и да ръководи. Но действително нямаше покана от самите тях тях. Получихме предложения не от ГЕРБ, а от медиатори, които не взимат решенията. Да извадиш първокласен човек без политическо минало и тил, с цялото ми почитание към господин Габровски, и да кажем " Ще вършим експертен кабинет ", е нонсенс. Не може в парламентарна република да има експертен кабинет. ", уточни той.

Според Росен Костурков ГЕРБ тласка страната към предварителни парламентарни избори. Той съобщи, че " Продължаваме промяната " не желае избор през пролетта и го счита нездравословен за България.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР