Продължаваме промяната няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ-СДС,

...
Продължаваме промяната няма да подкрепи правителство с мандат на ГЕРБ-СДС,
Коментари Харесай

Никола Минчев: Промяната няма да подкрепи никакъв кабинет ...

" Продължаваме промяната " няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ-СДС, без значение дали е формирано от политически фигури или от специалисти. Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание Никола Минчев от ПГ на Политическа партия по Българска национална телевизия.

В понеделник президентът Румен Радев ще връчи на ГЕРБ-СДС първия мандат за сформиране на държавно управление. Ако той не бъде изпълнен, според конституцията, вторият мандат ще отиде при " Продължаваме промяната ".

В събота водачът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов разгласи, че ще предложи държавно управление от специалисти, способни да върнат стабилността на страната.

" За държавно управление с мандата на ГЕРБ ще гласуваме срещу при всички положения, тъй като и зад едно експертно държавно управление, в последна сметка, се крие и политическа поддръжка. Защото които и да са специалистите, може да са доста рационални хора, това остава държавно управление на ГЕРБ с мандат на ГЕРБ. Много е значимо по какъв начин се договаря с ГЕРБ, тъй като това е същият ГЕРБ, който ни ръководи последните 12 години. Това е същата партия, с помощта на която не наваксахме изоставането си от другите страни, а в противен случай - изостанахме още повече. И даже отводът на Нидерландия да ни пусне в Шенген е ясно удостоверение за това. И в този момент със същите тези хора, които ни доведоха до това положение, би трябвало да седнем и да си кажем, че нищо не е било. Не става тъкмо по този начин ", съобщи Минчев.

Той добави, че от " Продължаваме промяната " не се тормозят от инспекциите на прокуратурата, засягащи ръководството на кабинета " Петков ".

" Това са акции на прокуратурата. Да не забравяме, че това е най-нерефомираната част от всички държавни институции. Това, че прокуратурата се е активизирала, не значи, че има действителен проблем и аз съм сигурен, че това ще се види откакто приключат инспекциите ", посочи той.

Никола Минчев дефинира ролята на президента Румен Радев в ръководството на страната като много по-водеща от плануваното в конституцията.

" Защото от май 2021 до декември 2022 имаме единствено едни 8 месеца постоянно държавно управление, което не е концепцията на нашата парламентарна република и ние би трябвало да се върнем към нормалното - държавно управление, определено от Народното събрание, изкарващо цялостния си мандат ", добави Минчев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР