Продължава гасенето на горския пожар над родопското село Югово. Огънят

...
Продължава гасенето на горския пожар над родопското село Югово. Огънят
Коментари Харесай

Едно огнище гори над Югово, но е в много труден терен

Продължава гасенето на горския пожар над родопското село Югово. Огънят гори в мъчно наличната околност в региона на връх „ Божево име ”, на височина 1430 метра.

Тази нощ огромното огнище не се е разраснало, само че се е изместило на юг. 

На билото е качен булдозер, който да прокара нови пътища и да изравни потребления до момента път, по който са се образували огромни коловози.

Малкото огнище е напълно локализирано, даже и вътре в него няма интензивно горене. Остава скатът, който е към местността " Люти дол " . Там са се качили хора, които се пробват да пресечен огъня. 

Днес в битката с огъня се включват 47 военни от Сухопътни войски, заяви Министерството на защитата, 20 пожарникари и към 20 горски чиновници .

Отделно кметът на Нареченски бани е събрал група от 10 доброволци - ловци и поданици на селото, които към този момент са в местността " Орехово ". Пожарът към момента не е достигнал до такава степен, само че те са в подготвеност, в случай че е належащо, да го пресекат. 

Една част от военнослужещите ще се опитат да лимитират и недопуснат  огънят да тръгне към обитаемото място или елементарно запалими площи, а втората група ще се включи в директно присъединяване в гасенето на пожара.

Опасност за обитаемоте места няма.  Хеликоптер има подготвеност при поискване незабавно да се включи в гасенето. За момента сложният терен и огромното задимяване не разрешават гасене от въздуха. 

Теренът е извънредно кръстосан и няма опция там да бъдат ориентирани повече екипи и техника, съобщи началникът на аварийно-спасителния отряд в пловдивската пожарна Димитър Бришимов.

Разговорът с него е в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР