Продажбите на дребно в САЩ нараснаха с близо 10% през

...
Продажбите на дребно в САЩ нараснаха с близо 10% през
Коментари Харесай

Силен ръст от близо 10% на продажбите на дребно в САЩ през март



Продажбите на дребно в Съединени американски щати набъбнаха с близо 10% през март, защото американците получиха спомагателните държавни чекове от по 1400 $ за облекчение на негативите последствия от пандемията, до момента в който ускорената имунизация против Covid-19 оказа помощ за рестартиране на водещата международна стопанска система.

Според данни на Министерството на търговията продажбите на дребно през март скочиха с 9,8% по отношение на февруари, когато се намалиха с 2,7% (възходяща проверка от предходна оценка за спад с 3,0%), до момента в който упованията на финансовите пазари бяха за близо двойно по-слабо повишаване на търговията на дребно с 5,9 на 100.

През март редица семейства получиха спомагателни чекове за по 1400 $, като част от избавителния антиковид пакет на Белия дом на стойност 1,9 трлн. $, утвърден при започване на месеца. Мащабният фискален тласък също по този начин удължи финансираната от държавното управление добавка за публичния за безработица от 300 $ седмично до 6-и септември.

В същото време времето стартира да се затопля, а публичното здраве бързо се усъвършенства предвид на ускорената имунизация против Covid-19, което разреши на от ден на ден заведения за хранене и други услуги да рестартират активността си.

Графика на общите продажби на дребно, на автомобилните продажби и на продажбите без коли



Изключвайки колите и частите за тях, продажбите на дребно набъбнаха през март с 8,4% след намаляване с 2,5% през февруари, до момента в който изключвайки колите и продажбите на бензин, те се покачиха с 8,2 на 100.

В същото време продажбите на дребно, без тези за коли, бензин, строителни материали и хранителни услуги, скочиха през март с 6,9% след намаляване с 3,4% през февруари. Именно този индикатор, прочут като " следена група " при продажбите на дребно, се употребява при калкулиране на данните за Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати, като мощните данни за март като че ли компенсират спад от предходния месец и дружно със мощното им покачване и през януари допускат доста солидно сумарно държание на търговията на дребно през първото тримесечие на 2021 година
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР