Продажбите на автомобили в Китай са достигнали 2,53 милиона бройки

...
Продажбите на автомобили в Китай са достигнали 2,53 милиона бройки
Коментари Харесай

Силен ръст със 75% на автомобилните продажби в Китай през март



Продажбите на коли в Китай са достигнали 2,53 милиона бройки през март, отбелязвайки скок със 74,9% в съпоставяне със същия интервал на предходната година, демонстрират данни на Китайската асоциация на автомобилните производители (CAAM), оповестени в петък.

Това съставлява скок при продажбите на коли за 12-ти следващ месец след експлоадирането на коронавирусната пандемия в Китай.

Продажбите на нови енергийни транспортни средства (NEV) в Китай, включващи електрически транспортни средства, захранвани от акумулатори, бензиново-електрически хибриди и транспортни средства с водородни горивни кафези, пък се нараснали с цели 239% през март до 226 000 продадени бройки.

Производителите на NEV, като да вземем за пример китайските Nio Inc и Xpeng Inc, както и задгранични групи, като американската Tesla Inc, уголемяват индустриалния потенциал в Китай, защото предизвиква по-екологичните транспортни средства за понижаване на замърсяването на въздуха.

Друг орган на китайската автомобилна промишленост, Китайската асоциация за леки коли, пък съобщи в петък, че през март Tesla е продала 35 478 автомобила, създадени в Китай.

Чън Шъхуа от CAAM съобщи, че неотдавнашният дефицит на полупроводникова техника в световен проект ще има по-голямо отрицателно влияние върху автомобилното произвеждане в страната през второто тримесечие на годината, в сравнение с през първото.

Недостигът на микропроцесорна техника към този момент има осезателен отрицателен резултат от началото на 2021 година върху международните колоси в автомобилната промишленост като Hyundai, Subaru, General Motors и Suzuki.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР