Продажбите на Apple постигнаха още един рекорд, тъй като семействата

...
Продажбите на Apple постигнаха още един рекорд, тъй като семействата
Коментари Харесай

Коледните продажби напомпаха с десетки милиарди приходите на Apple

Продажбите на Apple реализираха още един връх, защото фамилиите се зареждаха с най-новите телефони, преносими компютри и джаджи на компанията по време на Коледа. Продажбите през последните три месеца на 2020 година доближиха над 111 милиарда $ – с 21% повече от миналата година, оповестява BBC.

Това се дължи на обстоятелството, че пандемията тласка към повече интензивност онлайн, подхранвайки търсенето на нови технологии. Apple към този момент има над 1,65 милиарда дейни устройства в международен мащаб, в това число над 1 милиард iPhone.

Ползите за Apple следват стартирането на новия пакет телефони iPhone 12, който съгласно ръководителите е убедил рекорден брой хора да преминат към компанията или да надградят от по-стари модели.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Американският софтуерен колос Apple е надхвърлил финансо...

Според компанията растежът в Китай – където пандемията към този момент е разхлабила хватката си върху стопанската система – е изключително мощен, частично подкрепят от търсенето на телефони, съвместими с новите 5G мрежи.

Продажбите в по-големия китайски район на компанията, който включва Хонконг и Тайван, са скочили с 57%. В Европа продажбите прибавиха 17% към предходната година, а в Америка те нарастват с 11%.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР