Прочутият френски актьор, секссимволът на няколко поколения - Ален Делон

...
Прочутият френски актьор, секссимволът на няколко поколения - Ален Делон
Коментари Харесай

Ален Делон записа нова песен

Прочутият френски артист, секссимволът на няколко генерации - Ален Делон записа нова ария, оповестява списание Closer. Песента се споделя Обичам единствено теб. Текстът е написан от французойката Джулия Пари, а музиката – от канадеца Рик Алисън.

Песента е записана в Студио Сен Жермен в Париж. В песента към клипа Делон е в студиото, в процеса на запис на композицията. „ Това е доказателство, че и на 83 години артистът към момента е изпълнен с сила “, отбелязва изданието, представено от БГНЕС.

Най-известната ария на Ален Делон е неговият дует с Далида Parole, parole....

През 1972-ра трима италиански мъже - Джани Ферио, Лео Киосо и Джанфранко Дел Ре основават Parole, parole..., а първите реализатори са Мина и Алберто Лупо, известен тогава в Италия ефирен и киноактьор. Още същата година те двамата, само че в компанията на Адриано Челентано, вършат пародийна версия на песента.

През 1973 година дуетът е записан от Далида и Ален Делон, които са и положителни другари. Това осъществяване на Paroles, paroles с френски текст изцяло засенчва истинската версия, доближава първа позиция в класациите във Франция, Япония и Канада, а по-късно добива и международна.

Френският артист, режисьор и сценарист Ален Делон получи международна популярност с филмите си Роко и неговите братя /1960 година, Самурай /1967 г./, Двама в града /1973 г./ и доста други. Той си партнира с най-големите артисти на своята ера Жан Габен, Жан-Пол Белмондо, Роми Шнайдер, Чарлз Бронсън и други

Ален Делон е притежател на Сезар и почетната премия на Международния кинофестивал в Берлин.

В края на май тази година той получи почетната премия на Канския кинофестивал Златна палма за изцяло творчество.

Видеото може да видите ТУК!

Източник: nova.bg
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР