Прочутата литераторка и бивш министър на културата в първото правителство

...
Прочутата литераторка и бивш министър на културата в първото правителство
Коментари Харесай

Ексминистър Константинова сама си плаща старческия дом, синът й дава нейния апартамент под наем - slava.bg

Прочутата литераторка и някогашен министър на културата в първото държавно управление на Съюз на демократичните сили през 1991-92 година Елка Константинова изживява последните си години в старешки дом в покрайнините на София. Напомняме, че в старопиталището в Горна баня издъхна най-голямата българска поетеса Елисавета Багряна.
89-годишната дама демонстрира забележителна устойчивост и макар напредналите си години, не се е залежала, а продължава да се движи, разкри пред Уикенд правилният й сподвижник от радикалдомекратическата партия проф. Михаил Неделчев.

За жал, огромната интелектуалка не е добре с паметта, както се случва с множеството хора на тази възраст. Професорката евентуално страда от Алцхаймер и доста мъчно разпознава околните си, както и дребното другари, които към момента я посещават. Иначе, за в миналото енергичната и неуморима дама се грижат доста добре. Центърът, в който е настанена, предлага условия на равнище, защото е за защити хора, споделя Неделчев.

Голямото оскърбление на Елка Константинова обаче е синът й Васил, който не посещава майка си, тъй като рядко се задържа в България и е ангажиран да пътешества по морета и океани с яхтата си, купена от продаден фамилен парцел.
Близки до фамилния кръг описват, че тогавашният издател на първото еротично списание Петък вечер гледа да завоюва някой лев от жилището на майка си в центъра на София и го е разделил на две, като нормално го отдава за висок наем. Не той обаче заплаща таксата в старческия дом, с цел да се грижат за майка му. Колкото и да е необичайно за родните условия, с помощта на положителната си пенсия, проф. Константинова си обезпечава старините сама, защото получава оптималната за страната в размер на 1440 лева Преди години, още до момента в който беше здрава, тя сама признаваше, че пенсията й е добра и й разрешава и да оказва помощ на околните си.
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР