Прочети ми приказка...“ възкликват милиони деца по света, докато се

...
Прочети ми приказка...“ възкликват милиони деца по света, докато се
Коментари Харесай

Да четеш приказки за лека нощ...

„ Прочети ми приказка... “ възкликват милиони деца по света, до момента в който се подготвят за лягане вечер. Времето преди заспиване e измежду най-важните стадии от всекидневието на детето. Това е моментът да се постави завършек на деня – мозъкът и тялото да преминат от интензивност към отмора. Точно тогава се напомнят значимите неща от претърпяното, основават се упования за идващия ден, демонстрират се стаени страсти (радости или огорчения, тревоги, страхове). Тогава детето се нуждае от своя родител, който да го поддържа в пътешествието към съня, създавайки приказно пространство, което отстранява напрежението и насъбраното напрежение.

Четенето от книга за приспиване е ужасно, само че елементарно занятие. Родителите могат да създадат доста повече – сами да основават истории и точно на това е отдадена книгата „ Измисли приказки за „ лека нощ ” на Рони М. Коул (ИК „ Кръгозор ”).

Това е книга с идея. Тя трансформира измислянето на приказки преди сън в обред, който развива, възпитава и подарява любов, както на дребните, по този начин и на огромните в фамилията. Прави ни в действителност неповторими родители.

Защото измислянето на истории е най-хубавият метод да се основават неповторими приказни герои от обичани на децата домашни животни и предмети от бита, да се включва детето да взе участие интензивно в сътворяването на историите, да му се помогне по-лесно да споделя и да се оправя с претърпените страсти.

Книгата провокира да работим върху себе си, да развиваме личните си хрумвания, въображение и импровизаторски качества. Учи ни по какъв начин да бъдем изкусни разказвачи и положителни слушатели.

„ Измисли приказки за „ лека нощ ” е книга с идея. Тя трансформира измислянето на приказки преди сън в обред, който развива, възпитава и подарява любов. Прави ни в действителност неповторими родители, написа Илина Начева.

Завършил логика на психиката, Рони М. Коул има дребна подготвителна компания в Англия, която специализира в личностно и бизнес развиване. Той употребява персоналния си и професионален опит, с цел да напише извънредно потребна книга, изправен пред обстановката да измисли самичък приказки за своите деца:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР