Прочетете още: Забавят тестовете на самоходни автомобили след катастрофата на

...
Прочетете още: Забавят тестовете на самоходни автомобили след катастрофата на
Коментари Харесай

Alibaba пуска автономен робот за доставки







Прочетете още: Забавят тестванията на самоходни коли след злополуката на Uber

За разлика от колите вендинг машини на Alibaba, концепциите на компанията за роботи са много по-обикновени, а приложението им се лимитира до семействата (такава е и тактиката на Amazon). Миналата седмица обаче китайският колос в електронната търговия показа бот за доставка на пакети, който употребява LiDAR за навигация. Кутията, в която се придвижва пратката, се отключва посредством лицево различаване, с цел да се подсигурява, че ще стигне до верния адресат.

Ботът се назовава G Plus и е създаден от китайската компания RoboSense. Той употребява LiDar технологията по същия метод, по който и самостоятелните коли: за основаване на 3D карта на обкръжаващата среда, с цел да се заобикалят трудностите. G Plus на процедура е кутия за доставка на колела, която може да придвижва пакети и храна. Максималната скорост, която може да развие е 16 км/ч, а в случай че в близост има хора или коли може да я намали до към 9 км/ч.

Alibaba и Robosense показаха G Plus като по-евтина опция на колите за осъществяване на доставки. Другото преимущество на робота е фактът, че той елементарно може да се създава всеобщо. Компанията тества самостоятелното транспортно средство по пътищата към своята централа в Ханджоу и чака производството да стартира до края на 2018.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР