Прочетете още: Google публикува база данни с изображения за разработчици

...
Прочетете още: Google публикува база данни с изображения за разработчици
Коментари Харесай

Google ще използва изкуствен интелект, за да публикува реклами







Прочетете още: Гугъл разгласява база данни с изображения за разработчици

Публикуването на рекламите на Гугъл AdSense към този момент значително е автоматизирано (те се насочват на база на наличието на даден сайт). Но компанията в този момент прави крачка напред, усъвършенствайки този метод. Търсачката публично пусна Auto Ads – система, употребяваща машинно образование, освен с цел да дефинира вида на рекламите, които потребителят ще вижда, само че за това по какъв начин те ще бъдат ситуирани. Технологията, основана на изкуствен интелект, ще взема решение какъв брой реклами е уместно да имa на всяка страница и къде би трябвало да се слагат. Контролът, който рекламодателите имаха до момента, ще намалее доста, само че от Гугъл са уверени, че крайният резултат ще бъде удовлетворяващ за тях. При извършените бета проби рекламодателите са получавали приблизително 10% повече доходи.

Съществуват обаче терзания, че потреблението на изкуствен интелект може да сътвори редица проблеми. Участниците в бета тестванията са се оплакали от рекламите на своите страници и се притесняват, че цялостната автоматизация на процеса може да докара до публикуването на подправени реклами или такива със съмнителни обещания. Макар че това може да помогне на дребните рекламодатели да реализират по-голяма публика, то има опция неуместни реклами освен да се появят на даде уеб страница, само че и да получат непрекъснато място на него.

В последна сметка може би потребителите ще виждат повече от рекламите, върху които действително желаят да кликнат, само че единствено в случай че от Гугъл са сигурни, че технологията за машинно образование може да направи вярна преценка.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР