Прочетете още: Facebook ще произвежда свои процесори Facebook все още

...
Прочетете още: Facebook ще произвежда свои процесори Facebook все още
Коментари Харесай

Facebook разкрива какво рекламодателите знаят за вас








Прочетете още: Фейсбук ще създава свои процесори

Фейсбук към момента се оправя с последствията от абсурда с Cambridge Analytica и се пробва да увери потребителите, че техните персонални данни са предпазени. Социалната мрежа разгласява подробни пояснения за това какво рекламодателите знаят за вас и – по-важното – какво не знаят. Компанията акцентира, че те единствено продават „ пространство” за реклами, сходно на телевизионните канали, а не самите данни. Търговците получават единствено обща демографска информация за своите реклами; страниците, които харесвате; публикациите, които сте прочели; както и информацията, която те към този момент имат от другаде (като съществуващи поръчки или приложения на трета страна).

От Фейсбук прецизират, че всеки консуматор може да се откаже от това да бъде част от таргетираната публика за реклами (макар че това не значи прекъсване на рекламите като цяло). От компанията също по този начин показват, че продуктът е обществената мрежа, а не самият консуматор - значима е „ способността за свързване”.

Тези ограничения обаче не адресират напълно терзанията на хората. Всъщност казусът не е, че се продават данни, а че компанията не следи каква информация събират приложенията и не уведомява потребителите при случай на компрометиране на данните.

В последна сметка бизнес моделът на Фейсбук се върти към рекламирането. И може би ще бъде мъчно тези терзания по отношение на неприкосновеността на данните да се преодолеят, до момента в който компанията има причина да споделя информация за потребителите, даже нещо толкоз просто като харесване на дадена страница.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР