Проблемите със здравето при хората по време на и след

...
Проблемите със здравето при хората по време на и след
Коментари Харесай

Експерт: Пораженията от COVID-19 са много по-сериозни, отколкото страничните ефекти на ваксините

Проблемите със здравето при хората по време на и след заразяването с новия ковид могат да бъдат доста по-сериозни, в сравнение с евентуалните странични резултати от имунизациите против COVID-19, съобщи пред ТАСС испанската вирусоложка Маргарита дел Вал, член на Висшия съвет по научни проучвания на Испания.

" Последствията от ковид и след заразяване, и затрудненията след превозване на инфекцията са доста съществени ", посочи експертката. " Ваксините на " Пфайзер " и " Модерна ", за които бе оповестена подробна информация и които са позволени в Европа, нямат съществени странични резултати ", добави тя.

Дел Вал означи, че " страничните резултати, следени до момента при десетки хиляди имунизирани доброволци, се умерени или леки и не престават един или два дни ". " Дори и да предизвикват дискомфорт, те са изцяло търпими в съпоставяне със сериозността на коронавирусната инфекцията, от която умира един на всеки 100 инфектирани в Испания ", добави вирусоложката, предава Българска телеграфна агенция.

Тя сподели, че имунизациите демонстрират " съществени странични резултати в течение на първите шест седмици или два месеца след имунизация ". " Това е опитът от доста десетилетия наблюдения на клинични тествания на ваксини ", разясни Дел Вал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР