Проблемите със съня са много разнообразни и разпространението им в

...
Проблемите със съня са много разнообразни и разпространението им в
Коментари Харесай

4 причини за честото събуждане през нощта


Проблемите със съня са доста разнородни и разпространяването им в забързания 21-ви век е рекордно за историята на човечеството. И до момента в който за доста хора, измъчвани от хронично бодърствуване , е мъчно за заспят преди 2-3 часа снощи, то други се будят наложително тогава, бидейки част от тези, страдащи от постоянно пробуждане през нощта .

И в двата случая сънят се оказва непълен и в дълготраен проект може да има редица отрицателни последици. Дългосрочното възстановяване на съня при тези хора изисква да се отстраняват аргументите за проблемите със съня . В случаите на постоянно пробуждане през нощта може да се откроят няколко такива.

Напредването на възрастта
Напълно обикновено е моделът и качеството на съня ни да се трансформира с хода на годините. Факт е, че възрастните хора по едно и също време заспиват по-трудно и са склонни да се будят по-често през нощта. Причина за това са възрастовите промени в хормоналната секреция и в неврологичните функционалности. От една страна те водят до по-ниски равнища на мелатонина и компликации със заспиването вечер. От друга страна, водят до редуциране етапа на дълбокия сън, което прави съня при възрастните хора по-повърхностен и той постоянно се прекъсва нощем.

Твърде топла или студена спалня
Проследяването на аргументите за честото пробуждане нощем може да докара и до непредвидени открития. Сред най-подценяваните фактори, влияещи на качеството и продължителността на съня, е температурата в спалнята. Според специалистите оптималните градуси за спалното помещение са в границите сред 17 и 19.

Рефлукс
Честото пробуждане през нощта може да е предизвикано и от здравословни фактори. Гастроезофагеалният рефлукс, или киселини в стомаха, е характерен образец за това. Счита се, че най-малко 80% от хората с рефлукс имат проблеми със съня, които най-често се показват в мъчно заспиване или неколкократно спиране на съня. Типичен признак, по който да се заключи, че причина за честото пробуждане през нощта е точно рефлуксът, са неприятният усет в устата и паренето в гърлото при пробуждане.

Свързани публикации.. Комфорт в спалнята – за какво спим по-добре на студено? 0 Схващания по време на сън – не е единствено неналичието на магнезий 0 Свързан ли е въпреки всичко сънят с поява на бръчки по лицето? 0

Сънна апнея
Това е най-честата причина за постоянно пробуждане през нощта, предизвикано от здравословни проблеми. Събуждането тук е предпазен механизъм, резултат сериозно разреждане на дишането и от намаляването притока на О2 към мозъка. Това е една от сериозните аргументи за постоянно пробуждане през нощта, която изисква по-комплициран метод. Средства за сполучливо преодоляване на сънната апнея и възстановяване на съня обаче има.

При всички случаи на постоянно пробуждане през нощта е желателно да се търсят естествени и безвредни средства за възстановяване на съня. Те може да включват промени в хранителния режим или физическата интензивност, в интериора и отоплението на спалнята и други Само когаот сходни ограничения се окажат неефективни, може да се разчита на сънотворни средства, предписани от експерт.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР