Проблемите с цените на тока са повсеместни в цяла Европа.

...
Проблемите с цените на тока са повсеместни в цяла Европа.
Коментари Харесай

И домакинствата на Острова страдат от инфлацията и енергийната криза

Проблемите с цените на тока са повсеместни в цяла Европа. Въпреки че напусна съюза и от една година и в действителност води самостоятелна икономическа политика, Обединеното кралство също е изправено пред рецесия със сметките за сила.

И английските семейства са изправени пред съществени разноски поради възходящата инфлация и енергийната рецесия и плануваното нарастване на осигурителните налози, с цел да се компенсират разноските поради Коронавирус рецесията.

Средните цени във Англия на мегаватчас електрическа енергия доближиха 117 паунда, което е близо 275 лева Преди година бяха под 50 паунда.

Според анализатори цената на ел. силата може да скочи с 56% през април, когато държавният регулатор на цените на газа прави нормалният си 6-месечен обзор. При предходното такова разглеждане на цените през октомври регулаторът разреши на доставчиците да усилят цената за битовите консуматори с 12%.

Една от концепциите за намаляване на удара върху семействата е да се понижи ДДС-то на битовата сила. Друг вид е регулаторът на ограничи покачването на горната граница на цените през април, само че това ще докара до нуждата от разпределяне на заеми за доставчиците на сила, с цел да компенсират разликите в цените. В дълготраен проект ще докара до скок в цените за потребителите, с цел да се изплатят тези заеми.

Докато се търси генерално решение на казуса работят няколко инструмента във Англия за подкрепяне на най-бедните. Домакинствата на обществени помощи и с ниски приходи получават 140 паунда годишно от сметката си за ток, която се превежда непосредствено на доставчика. Тази сума обаче не се е увеличавала от 9 години. Предоставят се и помощи за горива, в това число и за отопление, в размер на 150 до 300 паунда за родените преди 1954 година Има също и характерна помощ от 25 паунда за всеки 7-дневен интервал на рисково студено време в зимния сезон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР