Проблемите с храносмилането са вече толкова чести, че почти се

...
Проблемите с храносмилането са вече толкова чести, че почти се
Коментари Харесай

Комбиниране на храни – кои миксове забавят метаболизма?


Проблемите с храносмилането са към този момент толкоз чести, че съвсем се смятат за естествени. Разбира се, неправилно. Най-честа причина за забавения метаболизъм е неправилното съчетание на храните в едно хранене.

Поради липса на време или по нехайство постоянно одобряваме по едно и също време храни, чието съчетание изисква повече време, с цел да бъдат тези храни сполучливо модифицирани в стомаха и червата. В резултат се появяват недоволства като тежест и дискомфорт в стомаха, отичане и други За сполучлива предварителна защита на проблемите с метаболизма е добре да се придържаме към някои съществени рекомендации, изключващи комбиниранеот на избрани храни в едно меню.

Комбинации от храни, които забавят метаболизма, когато се употребяват по едно и също време

Животински протеини с въглехидрати
Това е

комбинацията, която най-силно затормозява храносмилателните процеси. Приемът на скотски белтъчини и храни, богати на въглехидрати, в едно хранене изисква едновременна секреция на разнообразни видове ензими , които може взаимно да обезвреждат интензивността си. Така, едновременната консумация на тези хранителни артикули нормално води до чувство за тежест, тъй като те престояват по-дълго по протежението на храносмилателния тракт, част от тях ферментират и отделят спомагателни газове.

Въглехидрати с плодове
Въглехидратите са единствения вид хранителни субстанции, които не са целесъобразни за едновременен банкет дружно с плодове. Причината е във обстоятелството, че плодовете са богати на елементарни захари, които се разграждат и усвояват доста бързом и насищат кръвта с глюкоза . Така организмът на процедура няма потребност от спомагателен източник на сила и останалите признати въглехидрати се трансформират в мазнини за мастните депа или престояват по-дълго в чревния тракт, създавайки дискомфорт, нараснало формиране на газове в червата.

Свързани публикации.. Комбиниране на храни – без калций и желязо в едно меню 0 Комбиниране на храни – яжте плодовете независимо 0 Комбиниране на храни – за какво да не смесваме риба и мляко? 0

Еднакви видове протеини
Основните източници на протеини в менюто ни са

скотски или растителни артикули. И до момента в който комбинирането на двата разнообразни вида белтъчини в едно хранене не е проблем, то диетолозите поучават да не се комбинират по едно и също време два растителни или два скотски източници на протеини . Това значи, че меса и бобови култури да вземем за пример може да се одобряват в едно хранене, само че не и месо с млечни артикули или бобови храни с ориз или ядки.

Като спомагателна неточност при комбинирането на храни, която може да забави метаболизма, се показва приемът на огромни количества течности по време на хранене. Причина за това е възможното разреждане на храносмилателните сокове и декативирането на ензимите в стомаха и червата. Това ще накара организма да задържи храната по-дълго време в опит да я преработи и усвои пълноценно, а това ще породи и съответните чувства за стомашен дискомфорт.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР