Проблемът, за който TrafficNews алармира относно домакинствата на българските отбори

...
Проблемът, за който TrafficNews алармира относно домакинствата на българските отбори
Коментари Харесай

Проблемът с домакинствата на отборите ни в евротурнирите е факт, трябва да се промени програмата

Проблемът, за който TrafficNews сигнализира по отношение на семействата на българските тимове в евротурнирите към този момент е реалност след тегления през вчерашния ден чоп в шампионата за Лигата на конференциите.

Вчера в жребия в най-новия шампионат на УЕФА - Ботев, Левски и ЦСКА бяха изтеглени като домакини. Трите тима ще домакинстват в София - Ботев на националния стадион " Васил Левски ", ЦСКА на стадион " Българска войска ", а Левски на стадион " Георги Аспарухов ", сините обаче обявиха, че желаят да одобряват ПАОК на националния стадион " Васил Левски ".

УЕФА няма процедура мачове от евротурнирите да се играят в един град и в един ден . Това значи, че няма по какъв начин и трите тима да семейства на 21 юли и ще би трябвало да се трансформират семейства. Отделно и би било взривоопасно за София почитатели на Ботев, Левски и ЦСКА да бъдат в един град едновременно.

Със сигурност най-малко единият от тимовете ще би трябвало да смени семейството си и да гостува в първия мач, само че казусът отново няма да бъде решен, тъй като тогава остават две семейства. Естествено и трите тима сигурно ще желаят да играят като посетители в първите мачове, само че най-вероятно единствено един от мачовете ще бъде изменен. Тук идва и различен огромен проблем. Как ще стане смяната на семейството? Принципно е допустимо двата тима да се схванат, само че в случай че не се стигне до схващане е допустимо УЕФА да назначи датата и часа. Как обаче ще се избира кой от трите тима да смени семейството си не е доста ясно .

УЕФА няма процедура да организира срещи от евротурнирите в понеделник и петък и това не се е случвало от много години. Естествено има и различен късмет, при който и семействата и на трите тима да останат, само че трите мача би трябвало да бъдат разпределени във вторник, сряда и четвъртък .

Най-реалистичният вид наподобява единият от трите тима да смени семейството си и да е посетител в първата среща . Тогава сигурно още веднъж би трябвало да има промени, само че единствено за една среща. Така единият от тимовете ще би трябвало да семейства във вторник или сряда, а другият по стратегия в четвъртък . Лудогорец също ще бъде хазаин във въпросната седмица. Ако преодолее Сутиеска на 19 или 20 юли първенците ще одобряват във втория прелиминарен кръг на Лигата на конференциите спечелилия от дуела Шамроук Ровърс или Хибърниънс. Дори и да съвпадне с мача на Лудогорец в квалификациите на Шампионска лига няма да има проблем, тъй като УЕФА разрешава мачове в една страна да се играят едновременно на разнообразни места от страната в тази ситуация Разград и София, само че не и в един град.

Има и по-лош вид, а той може да пристигна в плейофите . Ако и четирите наши представителя доближат до плейофите за Лигата на конференциите, а при Лудогорец може и в Шампионска лига. Тогава стадионите ще са единствено два - националният " Васил Левски " и на " Хювефарма сцена " в Разград, тъй като единствено те имат лиценз за плейофите и за груповата фаза на евротурнирите. При сходен вид, който не наподобява доста вероятен, само че въпреки всичко го съществува като възможност ще има нови проблеми.

Очаква се най-късно до две седмици да бъдат оповестените часовете и датите на мачовете на българските тимове.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР