Проблемът с остаряването може да бъде разгледан и от друг

...
Проблемът с остаряването може да бъде разгледан и от друг
Коментари Харесай

3 причини за преждевременното остаряване

Проблемът с остаряването може да бъде прегледан и от различен ъгъл.

Смисълът е в това да насочим напъните си не към премахване на следствията, а към предварителната защита.

Остаряването се предизвиква като цяло от намаляване на клетъчната функционалност в организма. Това се случва почти на една и съща възраст при другите хора. Всеки ден се сблъскваме с фактори, които подлагат телата ни на стрес и резултатите на други деструктивни процеси – замърсяване, динамичност, небалансирано хранене… Това автоматизирано ни слага под риск от модерни бичове като онкологични болести, Алцхаймер, сърдечно-съдови болести.

Три са главните аргументи за стареенето на орагнизма ни.

Замърсяването на въздуха

Една от най-важните аргументи, която автоматизирано започва верижната реакция на всички механизми на остаряването, е оксидативния стрес. Без О2 не можем да живеем даже една минута. Но кислородът, подправен с разнообразни газове, частици, пушек и други „ дарове “ на актуалния мегаполис, водят до необратими промени в клетките ни: от увреждане на мембрани до разрушение на на ДНК.

Недостатъчно сила

Все още е лято и организмът ни е цялостен с сила, с цел да изглеждаме и да се усещаме добре. 95% от тази енерагия се случва в митохондриите – „ електрическите станции “ на клетките ни. Именно от тях зависи задоволяването на организма в потребността му от вода и въздух.С възрастта митоходнриите понижават и ние внезапно губим силата си. Без тях клетките не са способни да преработват силата или го вършат доста по-неефективно. Това води до остаряването на порганизма.

Проблеми със стомашно-чревния тракт

В основата на всички преждевременни възрастови промени стоят проблеми със стомашно-чревния тракт. В него са съсредоточени 65% от имунитета ни. Следователно от неговото положение зависи какъв брой постоянно се разболяваме и какъв брой бързо остаряваме. Нарушаването на функционалностите му води до нарушение на приема на хранителни субстанции и антиоксиданти.

Нарушаването на целостта на лигавицата на червата, което се следи при синдрома на пропускливи вътрешности, води до пропускането на доста отрови в организма. На собствен ред това претрупва системата и води до тоскикация и други неблагоприятени последици за здравето. След като не съумяваме да се оправим с токсините, остаряването настава много по-бързо.

Така че, с цел да съхраните младостта си допустимо най-дълго, не е задоволително единствено да употребявате последно потомство козметика, само че и да се храните добре, да спите задоволително и да медитирате.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР