Проблемът с леглата започва да става осезаем. Болницата ни е

...
Проблемът с леглата започва да става осезаем. Болницата ни е
Коментари Харесай

И Инфекциозна болница вече е на предела на възможностите си


Проблемът с леглата стартира да става осезателен. Болницата ни е на лимита на опциите да приема пациенти, сподели пред БНР доктор Трифон Вълков от Инфекциозна болница в София. Той посочи, че в здравното заведение има единични свободни кревати, които са освободени от пациенти, които всекидневно се изписват, само че доста бързо се запълват - даже в границите на едно дежурство.

По думите на доктор Вълков със заповед на министъра на опазването на здравето може да се усили легловата база, само че кадровият проблем е реалност в цялата страна.

Доброволците са решение на казуса, въпреки и частично, тъй като умората в екипите е голяма. Проблемът с медицинските сестри е по-голям, в сравнение с с лекарите. Сестрите са на лимита на опциите си, счита той.

Специалистът посъветва пациентите със признаци да се свържат с персоналните си лекари и да се вършат проби единствено на тези, които имат разгърната клиника.

При позитивен резултат и развити някакви признаци да потърси здравна помощ, без значение от стадия на болестта, посочи още доктор Вълков.

Според него подхванатите ограничения са задоволителни, само че би трябвало да се съблюдават сриктно.

Не виждам в обществото терзание от повишаването на случите на инфектирани с ковид. Неизпълнението на ограниченията е проблем, акцентира той.

Д-р Вълков напомни, че в Инфекциозна болница е основан и Координационният център за систематизиране на пациенти с Covid и показа, че заради това там могат да се видят пациенти във всеки стадии на заболяването и с друго протичане на болестта.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР