Пробив за разрешаване на спорните въпроси между Скопие и София

...
Пробив за разрешаване на спорните въпроси между Скопие и София
Коментари Харесай

Президентът на РС Македония: Спорът между Скопие и София ще се реши след изборите

" Пробив за разрешаване на противоречивите въпроси сред Скопие и София не би трябвало да се чака преди приключването на изборите в България на 4-ти април и до момента в който не се образува ново държавно управление в София ", съобщи президентът на Северна Македония  в изявление за ТВ 21, осведоми БГНЕС. Той сподели, че спомагателна компликация е, че в България във връзка с някои въпроси, свързани с районен съд Македония, има политическа последователност от десетилетия. " Всички са обединени към тези политически възгледи, които ни пречат да влезем в Европейски Съюз и за които не можем да водим договаряния - като език и еднаквост, " сподели Пендаровски.
По отношение на листата с имена на опозиционери в страната на Красимир Каракачанов, които настояват, че имат българско поданство , президентът споделя, че Каракачанов се изявява повече в медиите спрямо политическата му значителност, както в България, по този начин и в районен съд Македония. „ Не мисля, че политическото му портфолио заслужава това внимание. Бих се занимавал със съществени политически играчи като президента Радев и премиера Борисов. Говорих с Радев и той не се отклони нито на сантиметър от правилата си. Но той изясни причините си без политически популизъм, не като упоменатия господин ”, добави Пендаровски.
 Пендаровски не вижда потребност от включване на българите в Конституцията Пендаровски не вижда потребност от включване на българите в Конституцията
Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски не вижда нужда от промени в Конституцията, заяви МИА. " Такова нещо нито е и...
Той счита, че присъединяване на интернационалната общественост би било добре пристигнало, изключително в комисията по исторически и просветителни въпроси. „ Ако две балкански страни разискват историята, в никакъв случай няма да реализират единодушие. Ето за какво е добре чужденците да бъдат включени в комисията като консултанти, защото работата на комисията досега не дава признаци да се стигне до решение ”, счита Пендаровски.
По отношение на предложенията на Любчо Георгиевски президентът сподели, че Георгиевски постоянно е бил ексцентричен политик, което е добра линия в политиката. За уговорката на специфичния делегат на държавното управление за България Владо Бучковски, президентът съобщи, че той не е " доверчив и малоумен политик, а в противен случай човек, който доста добре познава връзките сред двете страни и може да помогне в разногласието ". „ Той е с престиж в България, може да се срещне с всички и не е специфичен представител. Има връзки, не споделям, че той ще реши казуса, само че позицията му няма да пострада от това ”, сподели Пендаровски.
Коментирайки обстоятелството, че единствено 328 души от Южна Македония са се записали да гласоподават за изборите в България, макар изказванията, че в страната има 110-120 хиляди души с български паспорти, той сподели, че това не го изненадва. „ Нашите жители имат български паспорти и това стартира, когато България се причисли към Европейски Съюз. Но нямам доверие, че те са 110-120 хиляди, както се написа в България, без значение че има доста хора с паспорти, за които е известно за какво са ги взели ”, сподели президентът Стево Пендаровски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР