Пробив в системата за предварително тестване на футболистите от Първа

...
Пробив в системата за предварително тестване на футболистите от Първа
Коментари Харесай

Заразен с Covid-18 футболист е играл в мач от Първа лига

Пробив в системата за авансово тестване на футболистите от Първа лига бе открит с ден забавяне. От " Царско село " оповестиха, че бранителят Мартин Кавдански е бил инфектиран с Covid-19 по време на мача против " Черно море ", изгубен през вчерашния ден с 1:4. 

Оказа се, че предния ден (на 1 юли) играчът е минал наложителния PCR тест преди дуела, също както и всички негови съотборници. И всички резултати са били негативни, по тази причина Кавдански бе титуляр в мача.

От клуба оповестиха с публично известие, че тестът на Кавдански в действителност е била позитивна и грешката е на лабораторията. 

Ето цялото известие:

" Царско село " би желал да уведоми футболната общност, че футболист на клуба е дал позитивна проба за COVID-19. На 1 юли всички футболисти, треньори и спомагателен личен състав организираха наложителните ежемесечни PCR проби. Резултатите от тестванията бяха предоставени на футболния клуб в часовете преди семейството против " Черно море " на 2 юли.

Всички резултати бяха негативни и бяха показани на делегата на футболната среща.

На 3 юли бяхме известени, че един от нашите футболисти - Мартин Кавдански е дал позитивен резултат за COVID-19, а обстановката е обяснена с позволена неточност на лабораторията, която е провела тестванията. Кавдански незабавно е подложен под изолираност и му е изработен втори PCR тест.

Чувствам се добре, сюрпризиран съм от позитивния резултат. През последните дни не съм имал никакви признаци, неразположение или нещо сходно ", съобщи Кавдански.

За случая са известени сътрудниците от Черно море, както и съдийската бригада, която управлява футболната среща.

Тренировъчния развой на Царско село е прекратен до неделя, когато ще бъдат направени нови PCR проби на всички контактни лица и в случай че няма други позитивни резултати тренировките ще бъдат възобновени. "

От " Царско село " ползват и копие от резултата на Кавдански, публикуван от лабораторията.

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР