Призовавам за нов план за развитие на България до 2030

...
Призовавам за нов план за развитие на България до 2030
Коментари Харесай

Плевнелиев: Жалко, че Румен Радев не продължи дебата за национален план за България до 2030 г.

Призовавам за нов проект за развиване на България до 2030 година, по който да се реализира национално единодушие. Това съобщи президентът от 2012 до 2017 година Росен Плевнелиев на конгрес за края на прехода у нас проведена от клуб "Милениум ", който сплотява българи, родени след 1981 година, учещи и работещи по света.

Плевнелиев изрази страдание, че концепцията му не среща поддръжка.

"Зададох дебатът за България 2030 в последните месеци от мандата си. Искрено скърбя, че новият български държавен глава не се интересува от тази тематика. Много ни наподобява, като съвременно, прогресивно мислещи, да изкореним бедността. Просвета, енергийна успеваемост, битка с климатичните промени, нововъведения – тези световни цели, по които ние постигнахме единодушие, би трябвало да бъда приведени в съответни дейности ", сподели той, представен от БНР.

Росен Плевнелиев предизвести за нова заплаха – възходът на национализма и популизма: "В конфликта сред шовинизъм и популизъм, от една страна, и национализъм, въпреки това, една огромна част от националистите и популистите, освен в България, по-скоро служат на непознати, в сравнение с национални ползи ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР