Признайте си, понякога и вие сте много изнервен зад волана

...
Признайте си, понякога и вие сте много изнервен зад волана
Коментари Харесай

9 трика, които ще ви спасят от ядове при шофиране

Признайте си, от време на време и вие сте доста раздразнителен зад кормилото - преди всичко поради неадекватността на другите водачи. И те, очевидно, не се радват на огромно успокоение. При това има няколко елементарни метода да си успокоите нервите, до момента в който карате колата. Ето ги и тях.
Методът 1. ДГП
Правилото "Дай на простака път " е тествано и дейно. Естествено, другият водач може и да не е прав и може съзнателно да не съблюдава правилника за придвижване по пътищата. И по този начин ни се желае да отстоим своето, да потвърдим нашата справедливост, само че коства ли си? И кой ще ни подсигурява, че през целия ни път ще срещнем единствено един простак? Е с всички ли ще се "бодем "? Нека да върви на так, накъдето е тръгнал.
Метод 2. Спокойна музика
Пуснете си вместо тежък рок спокойна музика и намалете звука до силата на фоновия. Музиката въздейства добре на нашето въодушевление, а автомобилът е място, в което никой не ни пречи да слушаме това, което си желаеме. Основното - вярно да бъде селекциониран жанрът. Тежкият рок или техното единствено ще ни приповдигнат адреналина. За да се успокоим, най-добре е да изберем лек джаз, лаундж или амбиънт. При това да си ги пуснем не доста високо: музиката би трябвало да бъде фонова, да не изморява слуха и да не лишава цялото ни внимание.
Метод 3. Аудиокниги
Добра работа за задачата правят и аудиокнигите, създаващи аудиовизуални облици: мозъкът стартира да работи в допълнение, външните фактори нервират по-малко. Но с цел да запазим концентрацията, нужна за шофирането, би трябвало да изберем нещо по-леко - с комизъм. Впрочем, някой може да сметне за лека книга и "Теорията на полето " на Ландау и Лифшис, ако я има на аудоносител.

За да видите останалите способи за утешение в колата, четете auto.blitz.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР