Признаваме неоспоримия героичен принос на българския народ, включително представителите на

...
Признаваме неоспоримия героичен принос на българския народ, включително представителите на
Коментари Харесай

Посолството на Русия призна приноса за спасяването на евреите и поиска наказани

Признаваме неоспоримия храбър принос на българския народ, в това число представителите на интелигенцията и православната черква в битката с нацизма, в това число спасяването на живеещите в страната евреи от лагерите на гибелта. Това се споделя в позиция на посолството на Русия в България в отговор на формалното мнение на Министерството на външните работи на България. То пък беше в отговор на заявката на представителят на съветското външно министерство, че Съветската войска е избавила българските евреи.

" Почитаме паметта на всички починали за спасяването на света от фашизма. Русия, която понесе най-големите загуби в тази война, ще продължи твърдо и поредно да се опълчва на всевъзможни опити за преразглеждане на историята и опозоряване на военни мемориали ", продължава позицията на посолството. В тази връзка посолството показва терзанията си от продължаващите с години актове на вандализъм във връзка с паметника на Съветската войска в София.

" Българските управляващи до този миг не са приели резултатни ограничения за недопускане на насмешки над памета на освободителите на България и Европа от фашизма. Виновните за тези закононарушение не са привлечени към отговорност ", декларират от посолството.

Изявлението приключва с апел за приемане на дейно ограничения за санкции на отговорните за вандалските актове и недопускане на такива произшествия, " които не вписват в подтекста на дружеските връзки сред двата народа ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР