Признавам си, че ако се разхождам по Витошка и се

...
Признавам си, че ако се разхождам по Витошка и се
Коментари Харесай

Красотата такава, каквато не я срещаме всеки ден

Признавам си, че в случай че се разхождам по Витошка и се размина с японка с избелено до неразбираемост лице, ще си счупя някой вратен прешлен, до момента в който се обръщам след нея и я оглеждам отгоре додолу и назад. При това няколко пъти. Да, на първо четене би ми се сторило много... необичайно.

Тук идва обаче едно огромно НО. Замислям се дали в действителност това не се счита за изящно и носещо символика в нечия култура или народност. Няколко кликвания на мишката бяха задоволителни, с цел да се срещна с толкоз пъстър нюанс и различност, колкото не бях виждал и в детска брошура за оцветяване. След всичко това несъмнено слагам щемпел " доказано " на обстоятелството, че хубостта трайно се е настанила у доста хора, колкото и друга да е от това, което сме привикнали да виждаме или възприемаме всеки ден.

Друг е въпросът, че някои от тези способи са минавали под наслов " Трай, бабо, за красота! " и са подлагали дамите на мъчения, физическа болежка и вкарване в рамката на най-различни вярвания. За благополучие, някои от тях са към този момент и противозаконни, само че да забележим...

Етиопия

Пренасям се в Етиопия, при племето Каро. Докато аз бих се опитал по всякакъв начин да прикрия всеки един смущаващ ме белег, хората Каро освен че сами си ги вършат, даже се и гордеят с тях. Те виждат хубостта в другите знаци, които " изрисуват " по телата на дамите си още в най-ранно детство. Разглеждайки ги като украшения, белезите са предопределени даже да привлекат мъжете и след това да се стигне до Каро еквивалента на Менделсон.



Сменям часовия пояс и се насочвам към...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР