Признанията за страната ни понякога ни дават повод да се

...
Признанията за страната ни понякога ни дават повод да се
Коментари Харесай

Копривщица е в списъка на най-добрите туристически селища в света

Признанията за страната ни от време на време ни дават мотив да се замислим за нещо, което знаем от дълго време, само че като че ли имаме потребност някой различен да затвърди визията ни и да ни вдъхне убеденост – Копривщица е определена от Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации за присъединяване в самодейността „ Най-добрите туристически селища “.

В надпреварата се съревновават обитаеми места от целия свят с ниска плътност на популацията – до 15 000 поданици. Българският град е измежду определените в категорията The ‘Best Tourism Villages by UNWTO’ Upgrade Programme, за което е получена и публична покана от Генералния секретар на Световната организация по туризма Зураб Пололикашвили, оповестяват от Министерството на туризма.

Министерството на туризма открои като кандидатура Копривщица при започване на август, защото е измежду обичаните български дестинации, които описват история и носят собствен личен дух.

С признанието Копривщица разполага с действителната опция да получи интернационално разпространение и поддръжка благодарение на Програмата за в допълнение развиване на своя туристически капацитет.

„ Туризмът може да бъде мотор на общественото доближаване и приобщаване посредством поощряване на по-справедливо систематизиране на изгодите на цялата територия и овластяване на локалните общности “, споделя Зураб Пололикашвили.

 
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Интересни места в България (@interesting_places_in_bulgaria)

Инициативата на Световната организация по туризма отделя три категории. В първата са оценките за „ Най-добрите туристически селища “, които получиха по време на сесията на 24-та Генерална асамблея на организацията в Мадрид „ The ‘Best Tourism Villages by UNWTO’ Label “ за населено място, което е образец за дестинация за недодялан туризъм с приети културни и естествени запаси, което съхранява и разпространява полезности, артикули и метод на живот в селските региони и общността и се ангажира с нововъведения и резистентност.

Копривщица влиза във втората категория - по стратегия за надграждане (Upgrade Programme). От нея ще могат да се възползват селища с огромен капацитет, които ще получат поддръжка от Световната организация по туризъм и нейните сътрудници за поощряване и развиване. Третата категория „ Мрежата “ пък ще обезпечи пространство за продан на опит и положителни практики, познания и благоприятни условия. 

Населените места от целия свят са оценени от самостоятелен съвещателен съвет въз основа на разнообразни критерии, които обгръщат общо девет области – културни и естествени запаси, поощряване и запазване на културните запаси, икономическа резистентност, обществена резистентност, резистентност на околната среда, туристически капацитет, ръководство и приоритизиране на туризма, инфраструктура и съгласуваност, здраве, сигурност и сигурност.

Инициативата се провежда за първа година и си слага за цел да насърчи ролята на туризма в цялостната промяна, развиването на селските региони и благосъстоянието на общностите. И не на последно място – да затвърди мотивите за национално самочувствие, които у нас по никакъв начин не са малко. Отличените селища може да видите тук.
 5 места в България, които са съвършени за винен туризъм
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР