Призивът на германския канцлер Олаф Шолц към Варшава за изясняване

...
Призивът на германския канцлер Олаф Шолц към Варшава за изясняване
Коментари Харесай

Повишено напрежение между Германия и Полша заради визовия скандал

Призивът на немския канцлер Олаф Шолц към Варшава за изясняване на обвиняванията към издадените нелегално имигрантски визи е опит за интервенция в полската предизборна акция, сподели външният министър на Полша Збигнев Рау, представен от Ройтерс. В събота немският канцлер Олаф Шолц съобщи, че въпросът изисква изясняване и позволи, че Германия може да предприеме стъпки, в това число връщане на граничните инспекции на границата с Полша.

Този месец държавното управление беше изправено пред обвинявания от опозиционни партии, че е съизвършител в система, при която без осъществяване на надлежните инспекции, откакто са платили на медиатори.

" Компетенциите на немския канцлер явно не засягат настоящите процедури в Полша ", написа външният министър Рау в платформата на обществените медии X късно в неделя.

" Изявленията в това отношение демонстрират опит за интервенция във вътрешните работи на полската страна и протичащата предизборна акция в Полша ", сподели той.

Рау прикани немския канцлер да " почита суверенитета на Полша и да се въздържа от изказвания, които вредят на нашите взаимоотношения ".

По-рано еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон изиска обяснение по въпроса и прикани Полша да отговори на обвиняванията, че към 350 000 мигранти са закупили шенгенски визи за Европейски Съюз в полските консулства посредством медиатори.

Шенгенските визи на процедура разрешават на притежателите им да пътуват другаде в Европейски Съюз, макар, че работните визи позволяват работа и престояване единствено в странат6а на издаване .
 Полша споделя
Полша споделя " не " на съглашението на Европейски Съюз за мигрантите

Варшава ще наложи несъгласие на насилственото депортиране на мигранти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР