Призив за разделно събиране по време на голямото пролетно почистване

...
Призив за разделно събиране по време на голямото пролетно почистване
Коментари Харесай

Община Пловдив с призив

Призив за разделно събиране по време на огромното пролетно разчистване насочи, шеф на Оперативна програма " Градини и паркове " – Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Биоразградимата растителност би трябвало да отива в компостиращата апаратура, където се обработва и още веднъж се влага в зелените площи, разясни Козарев. Ето за какво тя би трябвало да се отделя от битовите отпадъци, защото след това ще има проблем при обработката.

“За чувалите, молбата ми е да не се смесват вътре биоразградима растителност и битов боклук, защото, в случай че не са отделени за компостиращата апаратура, за нас ще е огромен проблем. Нека всеки да има схващане и отговорност, с цел да го създадем както би трябвало ", сподели. Той добави още, че цялата налична техника на “Градини и паркове " ще бъде разполагаем в този ден и ще се опитат в най-кратки периоди да съберат и извозят целият боклук.

От Оперативна програма " Чистота " не за първи път взе участие в такава акция, чиято цел е да се почистят местата към жилищата. Всичко би трябвало да е събрано в чували, с цел да може елементарно да се събере по-късно от камионите, споделиха от предприятието.

От Отдел “Екология " в общината насочиха вниманието на хората към двете думи “чисто " и “зелено ". “Чисто " значи понижаване на количеството на отпадъка, а “зелено " - да се понижат калните петна в града, което е от извънредно значение за околнота среда. От там също приканват жителите да прояват отношение в тази акция.

От “Тракия-икономическа зона " пък оповестиха, че в акцията за разчистване на града ще взе участие първият електрически камион, който е създаден в България. Той към този момент има позволение да пътува по пътищата на Европа.

“Философията на оцеляването ни в това мъчно време е в това да разберем, че с цел да оцелеем и да живеем добре, би трябвало да сме дружно - у дома, в работата си, на улицата, би трябвало да се поддържаме! Ние сме велики с делата си. Само дружно можем да създадем конюнктура, в която да се усещаме добре и да живеем добре ", сподели зам.-кметът.

Гледайте повече във видеото!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР