Приза Подай ръка на доброто“ връчи за осма поредна година

...
Приза Подай ръка на доброто“ връчи за осма поредна година
Коментари Харесай

„Подай ръка на доброто“ за историка Димитър Гилев

Приза „ Подай ръка на положителното “ връчи за осма поредна година Лайънс клуб „ Свилена “в навечерието на празника на Свиленград. Този път той е за учителя по история в СУ „ Д-р Петър Берон “ Димитър Гилев. От дамаския клуб в граничния град го дефинират, като „ актуален будител, който със своите хрумвания, каузи и начинания подава ръка на Доброто, с цел да знаем и помним, ние и нашите деца “.

Димитър Гилев става учител по история в СУ „ Д-р Петър Берон “ през 2018 година. Година по-късно основава клуб по история „ Родолюбие “ за възпитаници от разнообразни възрасти. Той е основател на най-големия исторически интернет план в страната „ Древна България “. Целогодишно пътува, прави видеа, снима и написа, рови се в архиви. Създава и управлява още няколко исторически страници и групи в интернет, като общите му почитатели са близо 200 000, стимулират решението си от лайънс клуба.


Негови публикации са оповестени в исторически уеб сайтове, списания и вестници. Трудовете му се четат, гледат, разясняват, харесват и споделят от милиони души по целия свят. Неговите видео уроци и публикации се употребяват в българските учебни заведения в редица европейски страни, в това число Съединени американски щати, Азия и Австралия, означават от клуба.

От 2018 година Гилев стартира да провежда и обществени исторически беседи в цялата страна, взе участие в откриването на монументи, отбелязването на празници и годишнини в разнообразни градове в страната. През 2021 година издава алманах с лекции, който доближава до хиляди българи в страната и в чужбина. През същата година Димитър Гилев става „ Любимец на България “ в ранглиста на публичната Българска национална телевизия.

През септември тази година екип от особено жури го избира, като една от номинациите за „ Будител на годината 2022 “. Той е номиниран дружно с още 9 персони, които през годината са въодушевили хората и творили положително.

„ Бъдещето са децата и аз обричам себе си на тях и на българския народ ”, показа Димитър Гилев в благодарственото си слово към дамите от Лайънс клуб „ Свилена “ и гостите на церемонията.



С тази премия към този момент 8 следващи годиниЛайънс клуб „ Свилена “ изрича своята признателност и почитание към всички, които работят интензивно и способстват за богатството и просперитета на Свиленград в страната и чужбина, помогнали са с хрумвания, дела и акции в помощ на нуждаещи се, с образец и ентусиазъм. Изящната статуетка е направена от Радко Бъчваров- женска ръка, знак на грижата, милосърдието,красотата и любовта, допълват от клуба.

Носители на наградата „ Подай ръка на положителното “ в предходните години са:
- Духов оркестър,,Костадин Манов “,с диригент Васко Василев;
- МБАЛ- Свиленград с шеф доктор Димитър Ермов;
- Виолета Карапеева – дълготраен преподавател и началник на детска фолклорна група,,Тракийска китка “;
- Сем. Сарандиеви – обществено ангажирани с бизнес в Свиленград;
- Инж.Георги Манолов – дълготраен кмет на Свиленград;
- Читалище „ Просвета- 1870 “, гр.Свиленград;
- Ротари клуб- Свиленград.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР