Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта задържаха митнически служители от

...
Контрабандно оборудване и обзавеждане за яхта задържаха митнически служители от
Коментари Харесай

Контрабандно оборудване за яхти откриха на Пристанище Бургас

Контрабандно съоръжение и обзавеждане за яхта задържаха митнически чиновници от Пристанище Бургас, заяви пресслужбата на Агенция Митници. Стоките са открити в тайници на два контейнера, идващи от Китай за адресат в България.

Случаят е в границите на интервенцията по противопоставяне на контрабандата на смесените екипи от четири институции – Агенция „ Митници “, Групово дело „ Гранична полиция “, Групово дело „ Борба с проведената престъпност " и Национална организация за приходите.

Пратката е открита на 1 май при селекция на митнически служителипо метода „ разбор на риска “ в няколко контейнера, идващи от Китай. При пролъчването с рентген на два от тях са видяни съмнителни зони. При единия от контейнерите е открито двойно дъно, а при другия - тайник в страницата. В тях митническите чиновници разкрили шест палета и три бидона, цялостни с разнообразни артикули. Установено е, че укритите артикули наброяват 2053 продукта от 144 разнообразни типа. Наред с битови артикули като чинии, принадлежности и друга посуда, дребни домашен електроуреди, столове, пуфове, чадъри за слънце и други, са открити и разнообразни продукти, представляващи механично и електронно съоръжение за яхта, разнообразни профилирани измервателни принадлежности и принадлежности.

По първични данни цената на откритите контрабандни артикули, измежду които доминира яхтеното съоръжение, е над 100 000 лв..
Работата по случая продължава.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР