Приют за украински бежанци беше подпален в община Грос Стрьомкендорф,

...
Приют за украински бежанци беше подпален в община Грос Стрьомкендорф,
Коментари Харесай

Приют за украински бежанци беше подпален в Германия

Приют за украински бежанци беше запален в община Грос Стрьомкендорф, провинция Мекленбург-Предна Померания в северната част на Германия.

Властите са почнали авансово следствие по съмнение за палеж, заяви в. " Билд ".

Полицията разгласи през днешния ден, че по искане на прокуратурата специалист би трябвало да обясни по неоспорим метод повода за пожара, унищожил съвсем цялата постройка. Няма данни за потърпевши хора.

Огънят е избухнал нощес на външната стена на главната постройка на хотелския комплекс " Шефербек ", а след това се е популяризирал към покрива. От март в хотела са настанени 14 бежанци от Украйна. Трима чиновници на Червения кръст също са се намирали на мястото през вчерашния ден вечерта.

Според полицията става дума за палеж. В деня на пожара полицията е посетила приюта поради графити със свастика на входната табела.

Веднага след пожара жителите са били преместени в различен обект. Операцията по гасенето на огъня е траяла до ранните часове на сутринта. На място са пристигнали близо 120 души от службите за незабавни обстановки и към 20 спешни автомобила, показва вестникът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР