Приятното време е повод да прекарваме все повече време на

...
Приятното време е повод да прекарваме все повече време на
Коментари Харесай

Барбекю – видове и особености при избор

Приятното време е мотив да прекарваме от ден на ден време навън. И наред с разходките пролетно-летния сезон е причина и за подготвяне на вкусна храна в двора, на терасата, в барбекю зоните в парка. Би било в действителност идеално да оползотворите почивните дни по този начин, че да си прекарате прелестно в компанията на обичани хора, близки, другари и несъмнено ароматна и току о приготвена храна. За да постигнете тази съвършена хармонии се нуждаете от нещо дребно само че значимо като оборудване, а точно. Не се лишавайте от това наслаждение, в случай че имате огромна тераса, веранда или пък двор, които пустеят. Организацията на откритите площи ще способства за това да се възползвате от насладата, която може да ви донесе едно портативно барбекю.
Многообразие при скарите

Реално барбекюто съставлява скара, на която могат да се подготвят всевъзможни типове сурови храни. Обикновено свързваме барбекюто с ароматни пържоли, сочни наденички, кебапчета, кюфтета, риба и даже гриловани зеленчуци. Но макар, че на пръв взор това са леко примитивни уреди то това, което ги отличава са някои механически особености, които е целесъобразно да имате поради при вложение в барбекю.

Класификацията при скарите се разграничава по няколко правилото:

- Място на използване;

- Големина;

- Начин на зареждане с сила.

Според това къде можете да употребявате това грил оборудване те се разделят на:

- За тераса

Отличават се с компактните си размери, адаптивност, лекост и ниско равнище на пушек, което отделят при работа;

- За градина

Популярни са още като универсални, тъй като са елементарно портативни и фактически са ефикасни за потребление във всевъзможни открити площи;

- Професионални

Това са уреди, които имат по-голяма повърхност за готвене и могат да се употребяват както от семейства, които обичат постоянно да си хапват скара по този начин и от заведения за хранене, бирарии и други, които оферират подобен вид храна.

Според размера скарите се класифицират на мини, междинни и огромни, а е въпрос на самостоятелна преценка на какъв размер ще заложите според от това до какво количество храна предпочитате да готвите едновременно, описват от.
Видове барбекюта съгласно източника на сила

Това е главния аршин, по който се разграничават. Независимо, че се разделят на три съществени вида то имайте поради, че спецификата на всеки един от тях е основна за това да може да ви обезпечи усета на храната, който предпочитате. За да фиксираме особеностите на източниците на сила и разликите във усета на приготвената храна ще ви срещнем малко по-детайлно с тях:

- Електрически

Наподобяват скари, които употребяват електрическа сила с цел да могат да подготвят храната. Обикновено такива модели се употребяват в ресторантьорството. Често клиенти с просторни балкони ги избират с цел да имат на разположение апарат, който без старания да им помогне в приготвянето на всевъзможен тип меса и зеленчуци. Удобството от използването на електрически вид е в това, че те не генерират доста пушек, бързо загряват и постоянно резултатите, които получавате са под контрол;

- Газови

Те са от вида портативни барбекюта. Най-често се употребяват в двора, градината, парка и предопределените за такива открити зони места. Удобни са, тъй като бързо се оправят с готвенето, само че що се отнася до техните минуси то би трябвало да отбележим това, че потреблението на газ може да аргументи неудобства при зареждане на газовите бутилки и това постоянно да имате цялостна на разположение. Освен това хора, които са по-чувствителни към аромати и миризми усещат по-специфичен усет след изпичане на храната;

- На дървени въглища

Безспорно са най-предпочитани. Много от вас вероятно си мислят, че това са измежду най-трудоемките за обслужване барбекюта поради почистването на пепелта. Но несъмнено усета, който храната придобива при изпичане на барбекю на дървени въглища с типичния леко опушен мирис в действителност придава невероятна уникалност и приятност.

Изберете си това, което би било изцяло уместно за вашите кулинарни изяви. Многобройни са разновидностите, което се оферират в комерсиалната мрежа, а що се отнася до цената им няма спор, че е налична и определяна ката най-хубавата инвестиция, която можете да извършите за дълготраен експлоатационен проект.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР