Приятната атмосфера, която създава живият пламък в огнището, безспорно носи

...
Приятната атмосфера, която създава живият пламък в огнището, безспорно носи
Коментари Харесай

За България е новост, но за ЕС е норма - ето как да се отопляваме, без да харчим излишни пари

Приятната атмосфера, която основава живият пламък в огнището, несъмнено носи уют и доста особено въодушевление в дома. Но единствено когато относително рядко възпламеняваме камината, с цел да създадем по-романтична атмосфера у дома. Когато отоплението на дома на твърдо гориво, дърва или въглища е всекидневие, то се трансформира в тягостно задължение, което носи доста неудобства. Излишно е да загатваме планирането на доставката на горивата, тяхното депозиране, цепенето на дървата, а в следствие чистенето на печката от изгорели въглища и пепел. И това е единствено неудобството, което имаме като консуматори на твърди горива, само че даваме ли си сметка какъв брой замърсяваме въздуха в нашия град?

С цел възстановяване качеството на атмосферния въздух посредством понижаване на излъчванията на фини прахови частици (ФПЧ10) от битово отопление, на територията на Столична община започва план за замяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични други възможности. Проектът се финансира по Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 година

Ако в действителност желаеме да създадем своя град по-зелен, а по едно и също време с това - своя дом надалеч по-комфортен, чист и на ниска цена за поддръжка, имаме следните благоприятни условия за замяна на главния енергоносител: електричество, Топлоелектрическа централа, пелети или газ.

Макар и надалеч по-ефективни и по-малко замърсяващи, пелетите всъщност си остават тип твърдо гориво, от което към този момент сме решили да се откажем. ТЕЦ-ът несъмнено е дейно решение, само че неяснотите, свързани с образуването на сметките и крайната цена на отоплителния сезон постоянно карат потребителите да търсят различно решение. Може би електричеството? Комфортът, който основава климатикът или други електрически уреди, несъмнено е надалеч по-осезаем спрямо твърдите горива. Не се постанова да се чисти, складира и възнамерява. Но остава най-важният въпрос за всяко домакинство - на каква цена получаваме този комфорт?

Макар и оригиналност за България, газификацията е пожеланият метод за отопление в по-голяма част от Европейски Съюз. Газът носи ненадминати изгоди за естествената среда и комфорта в дома. Лесен за прилагане, той е щадящ и за фамилния бюджет. Цената на газа сега е на исторически ниски равнища, което е сериозна причина да изберем точно този тип отопление за дома. Дори и в по-ранни интервали и при по-висока цена, газът постоянно е бил най-евтиният енергоизточник на пазара. Газификацията на дома ни дава непостижим комфорт, на практика безпределно количество топла вода когато и да е, а с помощта на актуалните технологии, даже опция да управляваме инсталацията на дома от разстояние. Една от най-важните аргументи да изберем газификацията е и фактът, че имаме цялостна самостоятелност от волята на доставчика в другите сезони. Така всеки консуматор самичък управлява какво да бъде потреблението му и надлежно каква сметка ще заплати в края на всеки месец. Тази предвидимост на разноските е облекчение без аналог за всяко домакинство, което си коства да имате.

Ако към този момент сте създали своя избор, обърнете се към съответната районна администрация и подайте своето заявление в интервала от 20.05.2020 година до 20.08.2020 година

За повече информация за план " ПОДОБРЯВАНЕ КАЧЕСТВОТО НА АТМОСФЕРНИЯ ВЪЗДУХ В СТОЛИЧНА ОБЩИНА ЧРЕЗ ПОДМЯНА НА ОТОПЛИТЕЛНИ УСТРОЙСТВА НА ТВЪРДО ГОРИВО С ЕКОЛОГИЧНИ АЛТЕРНАТИВИ " и подготовка на нужните документи посетете най-близкия потребителски център на Овергаз в София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР