Приятелите и колегите му положиха цветя и венци на мястото

...
Приятелите и колегите му положиха цветя и венци на мястото
Коментари Харесай

Вдигат паметна плоча или чешма на лобното място на Милен Цветков

Приятелите и сътрудниците му поставиха цветя и венци на мястото на случая

Днес се навършват 2 години от гибелта на журналиста Милен Цветков. Негови сътрудници и другари се събраха на мястото, където точно на Великден на червен светофар колата му беше ударена от Кристиан Николов.

Освен че приятелите и сътрудниците му поставиха цветя и венци, те са основали Инициативен комитет, като концепцията му да се направи е веществен знак в негова памет.

"Това е моят персонален ден, щастлива съм, че има хора, които помнят Милен ", сподели пред камерата на последната жена до журналиста - Милена Иванова.

"Независимо, че той ни беше сътрудник, извънреден човек и експерт, и за обществото е значимо да помни. А тази фотография, която сме поставили тук, изпод написа: "Помни! " Много е значимо да помним ", показа Люба Ризова.

"Милен беше добър експерт, човек, който доста липсва в нашата специалност ", добави Миролюба Бенатова.

Недалеч от мястото на случая ще бъде сложена плоча или чешма в негова памет.

"Тук следва благодарение на Инициативния комитет да сложим паметна знак в памет на Милен Цветков като едно от най-големите имена от в българската публицистика през последните години. Тук при мен са част от подписите, като има и още ", уточни кметът на регион "Лозенец " Константин Павлов.

Софийският градски съд постанови 9 години затвор за Кристиан Николов, както и лишаване на шофьорската му брошура за 10 години. Прокуратурата разгласи, че ще апелира пред Апелативния съд, като ще изиска Николов да бъде приет за отговорен в съзнателно закононарушение, а не в причиняване на гибел по несъобразителност.

"Аз към момента имам някаква вяра в българското правосъдие, а това, което чухме, е обидно. То е като бумеранг, който ще съсипе този младеж. Тези нелепи осем-девет години, които знаем, че ще бъдат три, две или една, с или без гривничка - това е жестока насмешка за нас живите, а не за Милен ", разяснява журналистът Георги Тошев.

Колегите на Милен Цветков оферират и улица "549 ", на която се намира последното му работно място, да носи неговото име.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР