Привлякохме добър екип юристи и най-важното възстановихме политическия диалог в

...
Привлякохме добър екип юристи и най-важното възстановихме политическия диалог в
Коментари Харесай

Ще се въведе строг контрол и ясни правила за преместваемите обекти в София

" Привлякохме добър екип адвокати и най-важното възстановихме политическия разговор в Общинския съвет. Твърде доста са случаите в прекалено много институции, да не приказваме за предпоследните парламенти, сформира на Народното събрание, когато политиците не съумяха да приказват между тях. Ние сме прекомерно малко, животът е прекомерно къс, с цел да се отдаваме на тези нескончаеми разправии - политически по всевъзможни тематики. Така че - възстановяване на политическия разговор, повече взаимна работа  и повече общи дела, които да ни свързват и сплотяват ", сподели за БНР Георги Георгиев, ръководител на Столичния общински съвет, учител в Софийския университет " Свети Климент Охридски ".
Той е основател на измененията за потребление на пиротехнически средства на територията на Столичната община:

" Първо е доста значимо да кажем, че зарята на Нова година и потреблението на пиротехнически средства на Нова година не се не разрешава , това е значимо като конкретизиране. Апелът е да се лимитират, тъй като виждаме стават от ден на ден случаите, свързани с това . Аз преди година подех тази самодейност за ограничение на пиротехническите средства, тогава имахме по-ограничена поддръжка. През миналите няколко месеца проведох срещи с представители на разнообразни организации, които работят с деца, изключително с деца със специфични просветителни потребности - над 5 хиляди са тези деца в София. Оказва се, че за тях шумът от прахосмукачката е голям стрес, да не приказваме за канонадата от гърмежи, която напълно случайно всеки от вас ще се сети да инициира. Въвеждаме правила, с цел да живеем по-добре ", добави в предаването " Рано в неделя " Георгиев.

Наредбата за ограничение на потреблението на пиротехнически средства следва да бъде разисквана на съвещание на Столичния  общински съвет.

Ще има промени в наредбата за преместваемите обекти.

" Това, което предлагаме като резултат е извънредно огромна промяна, която планува стягане на контрола, ясни правила, стандарти, които да се съблюдават, с цел да почистим градската среда и гарантиране на сигурността на жителите . Какво значи това - висящи кабели, каквито има сега не трябва да съществуват в столичния град. След приемане на наредбата ще има период, в който да се приведат в сходство. Предвиждаме по-бърз ред за унищожаване на преместваемите обекти ", заяви  Георги Георгиев.

Той сподели, че софиянци не би трябвало да заплащат сметката от енергийната рецесия:

" Затова страната по този начин, като се откри обезщетителен механизъм за бизнеса и за тока, за повишаването му, би трябвало същия принцип да се приложи и за общинските и частни топлофикации, с цел да не платят най-после хората разликата ".

    
" Бях сезиран с подписка от над 1000 подписа от жители, които желаят опазване на пазара. Аз се учудих, че има проблем с пазара, само че направих инспекция и фактически кметът на регион " Лозенец " предлага основаване на зона на събитие върху по-голямата част от момента съществуващия пазар. Това е начинание, което аз изрично не поддържам, тъй че ние ще защитим пазара. Предстои да внесем в понеделник с сътрудници от разнообразни политически групи, които съм убедил да ни поддържат за следното - пазарът да бъде възложен за ръководство на общинско сдружение, някои от общинските пазари, да се влагат средства в това той да се обнови, да бъде чисто, приветливо място ".
     
Любомир Еленков, който е на 19 години и половина, страда от тежка церебрална парализа. Пиян водач опустошават майка му и татко му на пешеходна пътека и той се ражда 40 дни преди термина. Лекарите съумяват да спасят единствено бебето, само че то е обречено да живее с една от най-тежките форми на Детска церебрална парализа. За Любчо с доста обич се грижат баба му Саня Христова и дядо му Влади. Предстоят му интервенции, за които е належащо да се съберат средства.Председателят на столичния общински съвет Георги Георгиев даде обещание да предприеме дейности за помощ на младежа и възрастните родственици, които се грижат за него. 
 Георги Георгиев Снимка: Евелина Стоянова

На тържествена гала на 20-и януари, когато почитаме паметта на Свети Патриарх Евтимий Търновски, бе направена първа копка на новостроящия се православен храм, който ще носи неговото име в девети микрорайон на столичния квартал „ Люлин “. Инициативата е с благословията на Негово Светейшество Неофит - митрополит Софийски и Патриарх български. В церемонията участваха президентът Румен Радев, кметът на София Йорданка Фандъкова, общински съветници и районни кметове на столицата, Белоградчишки свещеник Поликарп, протойерей Лъчезар Попов – ръководител на Църковното настоятелство, доста поданици на регион " Люлин ".
Храмът ще бъде вторият за най-големия квартал в столицата. Точният му адрес е на ъгъла на бул. " Луи Пастьор " и улица " Димитър Талев ". Негово преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп отслужи водосвет. Йорданка Фандъкова акцентира, че за нея строителството на храмове е идея, и благодари на Българската православна черква и Софийската Света Митрополия, които дружно с Църковното настоятелство извървяха пътя, с цел да се сложи началото на градежа:
" Преди няколко години родолюбиви и вярващи хора сложиха концепцията за създаване на новата черква в " Люлин " пред мен, пред кмета на регион " Люлин " и столичната община. Ние поехме ангажимент и мисля, че през днешния ден е денят, в който можем да кажем, че изпълнихме обещанието - да дадем старта за построяването на втория храм в регион " Люлин " .
Президентът Румен Радев дефинира събитието по полагането на първата копка на новия храм като „ знаменателно “: 

" Животът и делото на Патриарх Евтимий Търновски са блестящо удостоверение за силата на духа, за силата на словото, за неговото неизменност и безрезервност в църковната му, публичната и литературната активност . Нека да не забравяме, че той слага основите на Търновската книжовна школа и с неговото персонално присъединяване и принос старобългарската литература реализира своя подем ".   

Паметна грамота се поставя в капсула в основите на църквата за идните генерации.Повече можете да чуете в звуковите файлове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР