Привлякоха към наказателна отговорност39-годишна жена за телефонна измамав столицата, съобщиха

...
Привлякоха към наказателна отговорност39-годишна жена за телефонна измамав столицата, съобщиха
Коментари Харесай

Задържаха жена взела 700 лв. от пенсионерка на автобусна спирка

Привлякоха към наказателна отговорност39-годишна жена за телефонна измамав столицата, оповестиха от прокуратурата, съобщи Дарик.

На 3 април наавтобусна спиркана ул. „ Георги Софийски “ обвинената в съучастничество като помощник с неустановено все още лице, е измамила със700 лв. 83-годишна жена.

Неустановено по делото лице езвъннало на старата женапо телефона, като се показало за неин родственик. Обяснил ѝ, че има пратка, само че е в чужбина, я помолил тя да я заплати, а след няколко дни той щял да ѝ върне парите.

За задачата от пенсионерката била поискана сумата от5000 лв..Тъй като имала единствено 700 лв. в себе си, дамата се видяла с обвинената и ѝ ги предала.

Разбрали се остатъка от сумата да бъде предаден на обвинената на идващия ден, откакто старата женаизтегли пари от банка,тогава обвинената е трябвалода ѝ донесе пратката.

След среща с обвинената, 83-годишната жена се е усетила, че е станалажертва на измамаи подала сигнал в полицията. По случая се води следствие за закононарушение, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ от1 до 6 години.

Обвиняемата езадържана за 72 часа, като следва да ѝ бъде поисканпостоянен арест.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР